Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 28 d’octubre del 2015

Cap de setmana del 24-25 d'octubre

PREMINI FEMENÍ: SESE 61 – 17 PÀLCAM

Debut a la lliga per fi de les nostres peques contra un rival de renom i molt complicat. Les nostres noies jugaven el seu primer partit de competició de la seva vida, així que tot i anar amb nervis, també anàvem amb una altra tanta il·lusió.

El partit no va tenir gaire història, ja que el rival era molt superior. Tot i això, les nostres van tenir bons moments de joc i es varen divertir desprès de tants caps de setmana d’espera. Confiem en que evolucionin molt durant la temporada i podem gaudir d’elles molts anys!
A treballar més i a seguir millorant! :)

Santi Rodríguez (entrenador per un dia)

PREINFANTIL MASCULÍ: U.E. SANT CUGAT VERMELL "2" 51 - 41 PALCAM

El darrer dissabte, el preinfantil masculí ens desplaçàvem de nou a Sant Cugat, aquest cop per enfrontar-nos al U.E. Sant Cugat, equip que arribava amb el mateix tanteig de derrotes victòries que nosaltres (1-1). Així doncs, esperàvem un partit equilibrat contra un equip que pels resultats previs semblava de nivell similar.

El partit però no va començar amb aquesta igualtat. En el primer període l'equip local va sortir amb molta energia i concentració, amb una agressivitat i un ritme defensiu molt elevat, cosa que els feia cometre moltes faltes. Fruit d'aquesta energia, el primer període va acabar amb un 8-2 favorable al rival. Lamentablement no vam poder recuperar aquesta desavantatge en els següents períodes. El Sant Cugat tenia el partit dominat, i nosaltres només aconseguíem acostar-nos a 7, 6 punts. Però de nou l'equip local tornava a encadenar bones accions que el feien distanciar-se de nou en el marcador. Així doncs, no aconseguíem encadenar un bon parcial que ens fes prémer al màxim el marcador. Cada cop que ens apropàvem, ells tornaven a allunyar-se seguidament.

Aquesta va ser la dinàmica de tot el partit. Ells arribaven fins i tot a marxar de 18 punts en el marcador, però aleshores reduíem la diferència de nou a 14, 12 punts. Però en cap moment vam aconseguir baixar d'això que anomenen la "barrera psicològica dels 10 punts", i així es feia molt difícil pensar en una possible remuntada que ens donés la possibilitat de victòria.

Tot i el resultat final, m'agradaria destacar positivament que els nostres jugadors del preinfantil no van baixar els braços en cap moment malgrat el marcador advers. Van jugar amb intensitat i concentració, i malgrat errar bastants situacions de cistella fàcil, van lluitar en tot moment per enganxar-se de nou al partit. Mostra d'això va ser l'últim període, on vam començar perdent de 18 i vam acabar perdent de 10 punts. Va ser un bon últim període per treure alguna conclusió positiva i pensar de nou en el que ens espera la setmana que ve, p-n rebrem al líder, el Regina Carmeli, un partit que requerirà d'una gran concentració que ben segur els nostres nois tindran!

Santi  i Pau  (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM  64 – 48 AEC COLLBLANC-TORRASSA

Bon partit el disputat per les nostres noies dissabte passat. Desprès d’una dura derrota, més per les sensacions i joc que pel resultat, era un partit clau per saber de quina pasta estan fetes les noies. I van demostrar que és de molt bona qualitat!

Rebíem la visita del líder del grup, que comptava els seus partits per victòries molt còmodes, cosa que feia presagiar un partit molt disputat i de patiment per part de les locals.

Un gran inici de partit ens va permetre marcar una bona diferència en el marcador des del començament. Una bona defensa agressiva sumat a un bon encert des de l’exterior, va permetre aquesta bona dinàmica inicial. (+15)

La resta de partit, va seguir una mica amb el mateix guió. La diferència s’anava mantenint entre els 10 i els 20 punts. No vam aconseguir marxar de més, però estem contents en que vam saber aturar les envestides de les visitants i amb la tranquil·litat de no veure perillar la victòria en cap moment del partit.

Contents per la victòria, però molt més per la lectura del partit, el caràcter de les nostres davant una difícil situació de la que veníem, i sobretot per la millora en el joc i les sensacions, aquests intangibles que no es veuen i poca gent dóna valor.

A seguir treballant més i millor, que la cosa no acaba aquí!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

SOTS 25 MASCULÍ: PÀLCAM 58 – 61 S.E. SANT JOAN DE MATA

El partit va començar decantant-se cap a la nostra banda amb un 7-0 inicial, però els rivals no van tardar en posar-se les piles i van reduir la diferència inicial finalitzant el quart 9 - 7. Durant tot el partit les diferències van ser mínimes, la intensitat defensiva i millor encert en atac van permetre que els de casa sempre anéssim per sobre en el marcador, arribant al descans guanyant, però a només 3 punts del contrincant (25 – 22).Al sortir novament al camp, la dinàmica del partit va seguir sent la mateixa, però cap el final del tercer quart els de Sant Joan de Mata es van posar en una zona 1-3-1 que no vam saber atacar. En qüestió de 2 minuts ens van robar un parell de pilotes i nosaltres no vam atacar amb comoditat, la qual cosa va disminuir la nostra anotació. Tot i això finalitzàvem el quart 42 – 41.

En el quart període van canviar la zona a 2-1-2 i els locals vam seguir estancats en atac, permetent bàsquets fàcils dels rivals i seleccionant malament els tirs. En aquest moment els de Sant Andreu van aprofitar les nostres errades i el seu encert fent un parcial de 0 – 8 avançant-se en el marcador. Tot i aquest canvi d’avantatge, no vam baixar els braços i vam seguir treballant fins el final del partit per escorçar aquesta diferència i endur-nos el partit. A falta de 28 segons teníem “l’última” possessió amb tres punts a sota del marcador. L’atac es va resoldre massa ràpid, deixant “l’última” possessió pels rivals. Falta ràpida i dos tirs fallats del rival. El nostre darrer atac a falta de 10 segons finalitzat amb un tir de 3 a l’últim segon no va entrar.

A seguir treballant!

Marta Montori (entrenadora)

dijous, 22 d’octubre del 2015

Cap de setmana de 17-18 d'octubre

MINI FEMENÍ: C.B. MANYANET LES CORTS 59 – 9 PÀLCAM

El passat dissabte 17 jugàvem contra MANYANET LES CORTS al seu camp. Primer partit on comptàvem amb totes les jugadores, tot i així, venien d’unes convivències el dia anterior i només havíem entrenat un dia durant la setmana.

MANYANET LES CORTS, un equip que de cap de les maneres tindria que estar a nivell D, des de el segon 1 va passar per sobre de les nostres jugadores, tant en talent com en ganes i intensitat. Sens dubte podríem haver donat molt més la cara, i preocupa que durant tot el partit no veiéssim cap pinzellada del joc que acostumem a fer. El resultat final va ser de 93 – 9.

Cal pensar en positiu i creure en què les nostres jugadores no van tenir els entrenaments suficients i venien d’unes convivències on segur van esgotar totes les energies. Entrenarem dur durant la setmana per recuperar el nivell que fins ara hem demostrat.

Aleix Brusel (entrenador)

MINI MASCULÍ: C.B GUINARDÓ- ESCOLA PIT-ROIG 20-70 PÀLCAM

Aquest passat dimarts vam jugar a casa del C.B Guinardó- Escola Pit-Roig un partit que teníem aplaçat degut a que els nens van marxar de convivències la setmana anterior. A més, afrontàvem el partim amb només 9 jugadors degut a les baixes d’en Marc, en Fernando i de l’Àrgar. Però als nois se’ls veia amb moltes ganes de jugar, tot i que fos en un horari inusual per a ells.

Tots i això vam començar el partit amb molta força, i al final del segon període lideràvem el marcador (4-26) degut a una gran defensa i molts bons contraatacs. I vam aconseguir mantenir aquesta dinàmica positiva fins el final del partit.

Vam guanyar el partit amb solvència i sense dificultats, però no val a badar! No ens hem de refiar, i hem  de seguir millorant per el pròxim partit, el C.B Pedagogium, contra un excompany, l’Adrià, de ben segur que serà un partidàs!

Força Pàlcam!

Marc Contijoch (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ: PALCAM 74 - 33 LLUISOS DE GRACIA B

Aquest dissabte, el preinfantil masculí ens debutàvem a casa, i en una pista nova per als nostres jugadors, la que serà d'ara en endavant la seva pista. Jugàvem contra els Lluïsos de Gracia, que venien d'una primera jornada amb un partit ajustat contra el Safa Horta. Nosaltres afrontàvem aquest partit amb moltes ganes de refer-nos de la derrota en la primera jornada.

I aquesta voluntat es va transmetre des del començament. En un primer període amb una bona defensa i amb un atac eficaç vam aconseguir un resultat de 8-0. En el segon rebíem els primers punts, tot i això acabàvem amb una diferència a favor de 8 punts (16-4). En el tercer i quart període seguíem amb la mateixa dinàmica. Tot i ser bona, no aconseguíem una diferència còmoda en el marcador, fins que en el quart període vam aconseguir sumar un total de 14 punts, per marxar al descans amb un resultat de 38-15 a favor.

La segona meitat va servir per incrementar l'avantatge que teníem, tancant el sisè període amb una diferència a favor de 40 punts (60-20). Els darrers períodes van mantenir aquesta diferència, rebaixant ja la intensitat, el ritme i l'anotació dels nostres. Finalment doncs, el partit va acabar amb un resultat global de 74 a 33.

Un bon partit per debutar a casa, que ha de marcar el camí a seguir per als propers, on hem de ser capaços de jugar partits més ajustats amb la mateixa motivació, concentració i voluntat de guanyar. A seguir treballant!

JÚNIOR FEMENÍ: LA SALLE BONANOVA 50 – 46 PÀLCAM

Partit per oblidar de les nostres noies al primer partit com a visitant.

Una bona sortida els primers cincs minuts, va contrastar amb la resta del partit. Al final del primer quart La Salle Bonanova es va avançar al marcador i només una bona sortida a la segona part, situant-nos a només un punt, va crear la esperança de poder remuntar.

Masses ganes de fer contraatacs i males passades (38 pèrdues en total) no ens deixaven agafar una bona dinàmica de partit. L’equip rival, vivint dels rebots ofensius i de les nostres distraccions en defensa anava sumant punts i no permetia que ens enganxéssim al marcador.

La part positiva va ser que l’equip que es va presentar a casa de La Salle no era el nostre, i esperem no tornar a veure’l més en tota la temporada. Ara queda reflexionar i que aquesta dura derrota ens serveixi de cara al futur.

SOTS 21 MASCULÍ: PÀLCAM 63 – 57 EUROPA INTERNATIONAL SCHOOL A

Només podem treure dues conclusions positives d’aquest partit, la victòria i el primer gran partit de la nostra incorporació, el Juli.

Tot i que en els primers minuts de partit vam tenir una bona lectura d’atacs, no vam concloure amb cistelles, vam estar desencertats. A vegades passa que, tot i que fas una cosa bé, si no treus profit creus que no ho estàs fent bé, i l’equip va començar a llegir malament els atacs, a perdre pilotes innecessàries i fer tirs que no tocaven. El rival va anar en tot moment a sobre durant el partit. Al final de la primera part estàvem amb un incomprensible 20 a 27, 20 punts en tota una part.

Ja en el tercer quart l’atac va millorar substancialment,  vam començar a apropar-nos en el marcador, però no ens arribàvem mai a posar per sobre. El rival contestava les nostres envestides, i no va ser fins a falta de 2 minuts del partit, on un triple del gran Capità, ens posava un per sobre. Els últims minuts vam tenir un bon encert, amb un 5/6 en tirs lliures i 2 triples, que van encarrilar una victòria que finalment vam aconseguir.

Dani i Míguel (entrenadors)

SOTS25 MASCULÍ: VEDRUNA GRÀCIA 54 - 39 PÀLCAM

En el tercer partit de lliga no vam poder endur-nos la victòria a la butxaca, no obstant, es van notar millores en el treball fet durant la setmana d’entrenaments. La intensitat defensiva va ésser molt millor que els altres dos partits, però va anar oscil·lant i no vam poder mantenir el mateix ritme durant tot el partit. El rival va saber aprofitar els nostres desajusts en defensa i van castigar els nostres errors.

Les diferències al marcador no baixaven dels 10 punts fins al tercer quart on la nostra sortida a pista no va estar gens encertada, es van errar tirs sols sota l’aro, la intensitat defensiva no va ser la mateixa (molt carregats de faltes, també), no es van aprofitar les avantatges en el joc interior i, altra vegada, moltes pilotes perdures (20) al llarg de tot el matx, que reduïen les possibilitats d’atac.

El tercer quart va finalitzar amb una diferència de vint punts (només vam anotar 4 punts en tot el quart) i al 4t quart els de Guinardó ens vam posar les piles i la intensitat va tornar a ser la mateixa que a l’inici del partit.

Tot i la derrota, les sensacions del final del partit van ser bones, ja que el treballat durant la setmana es va demostrar a pista.

Ara a seguir treballant i millorant!

dimecres, 14 d’octubre del 2015

Cap de setmana del 10-11 d'octubre

SOTS 21 MASCULÍ: U.E BARBERÀ 40 - 59 PÀLCAM

Partit dominat de principi a fi contra un rival tècnicament inferior.  Quan l’equip s’ho proposava agafava una renta, aconseguia contraatacs fàcils i bones defenses. Lamentablement aquest nivell es va demostrar durant màxim 15 minuts del partit.

Al descans marxàvem amb 6 punts de renta, però amb la intenció de al tornar al partit, tancar-lo en el nostre favor. Així fou, i amb un parcial de 0-14, aconseguíem un 5-19 en el tercer quart.

Amb el debut de l’Ignasi i el Santi en aquest partit, ja tots els jugadors han participat en algun dels partits. Afortunadament, aquest últim va destacar positivament amb una contribució de 11 punts. Iñaki, Juli i Nil van ser els altres jugadors en passar els dobles dígits.

Míguel Gálvez (entrenador)

SOTS 25 MASCULÍ: PÀLCAM 53 – 72 BÀSQUET ATENEU MONTSERRAT

A la primera jornada de lliga a casa contra el BAM no vam poder defensar la imbatibilitat a la pista com a locals.

El BAM va plantejar un partit amb una intensitat defensiva que els de casa no vam saber atacar: moltes pilotes perdudes, tirs mal seleccionats, poc encert en atac, etc. Tot i provar diferents sistemes defensius i ofensius no vam ser capaços de posar-nos per davant del marcador en cap moment del partit.

Durant tot el duel el BAM va mantenir una diferència de més o menys 10 punts, excepte al final del partit, que per falta d’encert (tant exterior, com interior, com a la línia de tirs lliures) i organització local, van finalitzar el partit amb una diferència de 19 punts (53-72).

Partit per reflexionar i seguir treballant!

dijous, 8 d’octubre del 2015

Cap de setmana 3-4 d'octubre

MINI FEMENÍ: PÀLCAM 50 – 61 C.B. PEDAGOGIUM

Iniciava la competició pel nostre mini femení. Hi ha  moltes ganes de fer una gran temporada i les noves incorporacions donen un aire renovat a aquest equip. Abans del partit ja es notava cert nerviosisme, sobretot per part de les noves, que tenien moltes ganes d’estrenar-se.

Durant tot el partit el marcador va estar molt ajustat, per part nostre vam poder aprofitar algun període on érem molt superiors però no es va veure reflectit en el marcador.

El punt negatiu del partit el teníem en la defensa, molt poc intensa i deixant-nos superar fàcilment, donant molt punts fàcils al rival, que va saber aprofitar-ho.

Tot i així, a l’últim període el partit es trobava en empat. Va ser el Pedagogium l’equip que va sortir amb moltes més ganes i amb molt més encert a cistella  i finalment es van emportar la victòria.

Derrota amb bon sabor de boca, tenim molt marge de millora i tenim temps per fer-ho.

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 41 – MANYANET SANT ANDREU 63

Aquest cap de setmana passat vam començar la lliga com a locals, després d'haver entrenat dues setmanes. Amb un equip que es gairebé nou, nous companys, moltes coses a aprendre i poquet temps per posar-ho en pràctica. no sabíem com seria el partit ja que els nens no s’havien enfrontat contra ells i era el primer partit a la categoria mini.

El partit va començar bé, el primer quart vam sortir amb ganes de jugar, i sobretot de competir. Tot i així uns errors en defensa van fer que ens poséssim 6 punts per sota. Però no vam desistir i amb ganes i il·lusió vam capgirar el partit i a la mitja part arribàvem amb una diferència de 2 a sota només. Al començament de la segona meitat no vam sortir gaire concentrats, cosa que va fer que el rival marxés del marcador, però en el sisè quart, període en el que  vam fer una defensa molt bona i unes bones transicions en atac va fer que acabéssim el quart guanyant de dos. Al setè període la  falta de concentració i un estat físic rosant el límit en molts dels nostres jugadors, va fer que el rival ens fes un parcial de 2-20, cosa que ja va fer gairebé impossible remuntar al darrer quart.

Encara queden moltíssimes coses per treballar i per millorar, però estic segur que si ens deixem la pell en cada entreno  i som capaços de no perdre la concentració en algunes fases del joc, només farem que créixer, i les victòries vindran acompanyades d'aquest treball.

1-2-3 PÀLCAM!!

Ferran Marcet (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ: QBASKET SANT CUGAT VERD 68 - 33 PÀLCAM

El passat diumenge vam debutar al camp del Sant Cugat. Afrontàvem el partit amb 12 jugadors, amb la baixa del nostre número 7, el David, que esperem es recuperi definitivament i es pugui reincorporar a l'equip.

El partit va començar amb màxima igualtat. Molta intensitat en un primer període amb bon ritme d' anotació, que va acabar amb un empat a 10 en el marcador. A partir d'aquí, el rival va seguir mantenint un ritme molt intens en els següents períodes, veient-nos superats en tot moment pel seu atac. Nosaltres en canvi ens vam bloquejar, i acabàvem el 4t període amb 15 punts. Així doncs, després del bon període inicial, només vam ser capaços d'anotar un total de 5 punts en els tres períodes següents.

La segona meitat no va servir per canviar la dinàmica de l'anterior, i el rival va seguir incrementant l'avantatge en el marcador fins a uns còmodes 30 punts. Malgrat que vem tenir dos períodes en que vem recuperar un mínim d'intensitat i bon joc, ens vam veure superats en la resta per un rival molt actiu. En certs moments vam jugar un pèl accelerats, i això, evidentment, no va beneficiar els nostres interessos de rebaixar la diferència. Finalment, el debut va acabar amb una clara victòria per l'equip local.

Malgrat aquest mal debut, no em de lamentar-nos i que ens marqui la dinàmica de la resta de primera fase. Hem de seguir treballant dur, conscients de la feina que tenim per davant, que ha de ser una motivació mes per donar-ho tot en cada entrenament!

Santi Rodríguez i Pau Galdón (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 52 – 37 BÀSQUET SANT BOI “B”

DINAMIS tornava a obrir les seves portes per a l’inici de la competició lliguera amb molts canvis de personal i a les seves instal·lacions, que proporcionen una gran millora i fan presagiar una bona temporada pels nostres equips.

Desprès d’un mes entrenant i la disputa de tres amistosos, per fi tocava debutar en partit oficial. Ho fèiem a casa davant el Bàsquet Sant Boi i amb la baixa per malaltia de la Irene i  d’un dels entrenadors, en Jaume, per motius “d’agenda”.

L’inici de partit va ser molt bo. Vam sortir amb molta intensitat defensiva i molt verticals en atac, cosa que va permetre la primera avantatge en el partit. Però no seria tot tant fácil, ja que desprès del temps mort dels visitants, el marcador es va tornar a igualar per acabar el primer quart dos punts amunt (15-13).

Al segon període, les nostres van tornar a repetir l’inici del partit, però aquest cop no hi hauria resposta per part rival. Una gran defensa, bona sortida al contraatac i una inspirada Anna Arija en els atacs estàtics traient avantatges de les rivals van donar la primera gran diferència del partit, que es mantindria fins el final (30-15). L’únic problema que teníem fou en el rebot defensiu i  el desencert en tirs interiors, a priori relativament senzills.

A la represa de la segona meitat, les nostres noies van aconseguir mantenir el nivell mostrat a la primera part i tancar millor el rebot, amb la Cris gaudint d’un paper important en aquest aspecte. La pressió a tota pista plantejada pel rival no va ser problema per nosaltres, aconseguint cistelles fàcils al superar la pressió.  Entràvem a l’últim període amb 43-23 al marcador.
Una vegada aquesta diferència “còmode” al marcador que ens permetia jugar sense pressió, l’objectiu per part nostre era practicar el nostre joc en estàtic pels pròxims partits. Aquest fet va fer més lleig el partit, ja que els atacs es van fer més lents i ens va trencar el ritme de partit, provocant una petita relaxació en defensa sumat a una major intensitat i ganes del rival de maquillar el marcador. Tot i així, victòria final per 15 punts de diferència que saben a poc però que segur haurà servit pel futur.

La dada negativa del partit, coneguda diumenge, va ser la lesió de l’Ana Mari, amb un esquinç al turmell que la mantindrà apartada de les pistes 2 setmanes. Esperem que tornis aviat per poder tornar a ajudar-nos com has fet fins ara!

I ja per acabar, felicitats a totes les noies i gràcies a la afició! :)

SOTS 21 MASCULÍ: PÀLCAM 73 – 56 B.C. MARTORELL

En el debut lliguer a casa amb la nostra afició ens veiem obligats a mostrar un joc ofensiu molt més fluït que el de la setmana passada.  En els primers minuts ja es notava que teníem unes idees més clares, mantenint la velocitat ja habitual en els atacs estàtics, hi havia fluïdesa i trobàvem bones finalitzacions, tot i que no estàvem encertats.

La fluixa defensa individual va permetre que el rival es beneficiés de molts tirs lliures, i ofensivament només el Nil (17 dels primers 22 punts ) estava encertat.  La igualtat en el marcador va ser notòria durant la primera part, no encistellàvem i perdíem pilotes no forçades, per males decisions pròpies, tot i així al descans marxàvem 38-31, amb una primera avantatge a favor.

Al començament del tercer quart, i amb ganes de trencar el partit  al nostre favor, en Juli va exhibir un domini sota els taulells per propiciar cistelles fàcils per ell, però amb una acció fortuïta es va lesionar, tot i que sembla que tot quedarà en un espant. El Nil seguia en ratxa i junt amb Iñaki i el nostre gran capità (Conti) van liderar l’anotació ofensiva i vam arribar fins als 20 punts d’avantatge.

Felicitar al Nil, qui després de declarar que ell només es preocupa de les cistelles mportants durant el pre-partit, va demostrar que és capaç d’encistellar 30 punts.

SOTS 25 MASCULÍ: U.E. SANT ANDREU “C” 31 – 61 PÀLCAM

Victòria àmplia en el primer partit de lliga del Sots25. Estrenàvem  competició anant al camp del Sant Andreu diumenge a les 16h de la tarda.

En la sortida al camp de joc, els nostres jugadors no van saber imposar el ritme de partit i van permetre que el Sant Andreu anotés 13 punts en el primer quart (13-19), 9 dels quals des de la línia de 6,25m. Tot i això, a mitjans del quart ens vam posar a pressionar, fet que va propiciar la pèrdua de pilotes del rival i recuperacions per part nostre que ens permetien frenar l’atac del Sant Andreu i aprofitar els seus errors. Al segon quart, els jugadors van apretar més en defensa i van aconseguir ampliar la diferència en el marcador. En atac, va haver una bona rotació de la pilota i molt bones accions en equip acabant amb bàsquets col·lectius molt ben jugats.  Al finalitzar la primera part anàvem al vestidor amb un marcador de +23.

A l’inici del 3r quart els jugadors es van posar el mono de treball i van sortir molt més concentrats que a l’inici de partit. Altre cop, la pressió va col·lapsar als de sant andreu (parcial de 20 a 5 a favor). L’últim quart, la manca de físic es va notar i vam baixar una mica els braços, en atac ja no es prenien bones decisions i es van perdre masses pilotes (atacs regalats al rival). El partit va acabar amb un marcador de +30 i tornant a casa amb molt bones sensacions, però sabent que hi ha moltes coses a millorar (p.e.: tirs lliures: 11/33).
Moltes felicitats per la victòria nois i a seguir treballant!!! :)