Cròniques dels partits

Equips

Sortida al Palau Blaugrana

Torneig 12 HORES BÀSQUET PÀLCAM

Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimarts, 24 de novembre del 2015

Cap de setmana 21-22 de novembre


MINI MASCULÍ: PÀLCAM 61 – 11 C.B. GUINARDÓ – ESCOLA PIT-ROIG

Partit còmode dels nostres minis a casa desprès del final d’infart a l’última jornada contra el JMJ.

Els nostres nens ja van marcar la diferència des de l’inici contra un rival que sabíem que era inferior però que s’esforçaria. Un bon ritme durant tot el partit ens va permetre guanyar amb comoditat i parant el marcador electrònic.

Un partit més per a agafar bones sensacions i confiança de cara a les pròximes jornades que no pas per a millorar tècnicament.

A veure si podem continuar amb la bona ratxa les properes jornades! A seguir treballant encara més als entrenaments nanos!

1, 2, 3, PÀLCAM!!!


Ferran Marcet (entrenador)




JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 72 – 27 LA SALLE BONANOVA

I per fi va arribar el partit que tant esperàvem. Partit desastrós que vam jugar a l’anada i que potser les contrincants creien que era el nostre nivell real. Nosaltres sabíem que podíem competir i teníem opcions de guanyar, però que podria estar igualat.

El partit va començar amb un triple de les noies de La Bonanova per una distracció al marcatge de la triplista però ràpidament ens vam sobreposar amb un parcial contundent a favor, enviant un missatge a l’equip rival conforme no seria el mateix partit que a l’anada. Vam arribar a marxar de 15 punts, però un bon final de període de les visitants deixava l’electrònic 21-10 a favor nostre.

Defensàvem bé i dur (que no és el mateix que amb violència, com sembla que l’entrenador rival opinava i infundia aquesta idea a les seves jugadores per escalfar el partit i pressionar a l’àrbitre). Atacàvem amb la mateixa circulació de pilota que sempre, però continuat amb un bon encert des de l’exterior (ja tocava!!!). Les visitants però continuaven vives gràcies al seu rebot ofensiu i a una defensa zonal que ens va aturar una mica la bona dinàmica en atac. Marxàvem al descans 36-19.

La sortida al descans fou excel·lent. Estàvem mantenint el nivell (BON nivell) durant tot el partit i per part de totes les jugadores. Seguíem eixamplant la diferència al marcador de manera regular i no donava la sensació que les visitants poguessin remuntar. Tercer període finalitzat amb un 56-24.

Aquest cop si, havíem de demostrar al rival i a la resta d’equips de la lliga el nostre nivell 40 minuts i que aquest es pogués reflectir al marcador. Així ho vam poder fer fins el final, malgrat la expulsió de la Irene que no volia jugar i va cometre falses personals (en temps rècord) per gaudir des de la banqueta i castigar-se amb el premi de guardar el material de partit posteriorment.

La baixada de braços del rival va propiciar encara més avantatja de la que ja teníem i el no saber perdre d’un dels entrenadors intensificant les protestes va provocar una petita agressivitat excessiva al partit en un moment que no calia, en que les jugadores d’ambdós equips no van tenir cap culpa. Resultat final de 72 – 27, victòria i average a la butxaca.

Pròxima setmana a certificar el liderat a la difícil pista del Collblanc! Haurem de tornar a jugar els 40 minuts a bon nivell!

FELICITAT A TOTES PEL PARTIDÀS... però encara sou capaces de més! :) ;)


Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)






SOTS-25 MASCULÍ: BÀSQUET CLUB SANT JOAN DESPÍ “B” 77 – 42 PÀLCAM

Aquest cap de setmana ens enfrontàvem als líders, invictes de la categoria, amb ganes que perdessin aquesta imbatibilitat, però no va poder ésser així.

Des de l’inici els locals van dominar el partit, aprofitant cada una de les pilotes que tenien en possessió. Nosaltres vam tenir bons moments de partit, on l’equip defensava i estava atent al rebot i ofensivament es seleccionaven bé les finalitzacions. Tot i això, tot i les bones eleccions ofensives, no aconseguíem que la pilota entrés per la xarxa, arribant a fallar tirs que quasi sempre encistellem. En defensa, a moments no vam ser capaços de dominar el rebot i van tenir segones i terceres opcions.

No vam ser constants i això ens va passar factura, ja que ells a la mínima que nosaltres desconnectàvem uns segons ho aprofitaven per treure avantatge. Castigaven sempre i molt bé els nostres errors.

No obstant, es van veure bons moments de partit i l’equip no va baixar en cap moment els braços. Intentant tirar el partit endavant i lluitar fins el final, tot i el resultat.

A aprendre dels errors i a seguir treballant per millorar dia a dia!

PD: agrair l’ajuda que els nois del Sots21 ens estan donant, tant a entrenaments com a partits.


Marta Montori (entrenadora)




PREINFANTIL MASCULÍ:  LLUÏSOS DE GRÀCIA 38 - 57 PÀLCAM

Aquest dissabte el preinfantil masculí visitàvem la pista dels Lluïsos. Després dels dos últims partits, en els que vam patir derrotes molt contundents, teníem moltes ganes de retrobar-nos amb la victòria.

Malgrat aquesta voluntat, el partit no va començar com esperàvem. Un bon ritme en atac, però insuficient en defensa, on permetíem jugar molt còmode als rivals, fet que comportava no poder marxar en el marcador des de l'inici. Tot i que necessitàvem una major intensitat defensiva, el resultat dels dos primers períodes ens era favorable (9-15). Els dos següents períodes seguien amb la mateixa tendència, conseguiem anotar cistelles (fallant moltes ocasions fàcils, tot i així) però la nostra defensa no era la ideal, i això feia que no poguéssim assolir una distància còmode en el marcador. Acabàvem així la primera meitat 8 punts per sobre en el marcador (19-27).

En els dos primers períodes de la represa si que aconseguiem millorar la nostra defensa i seguir amb un ritme d'atac alt, massa en algunes ocasions. Però gràcies a aquesta bona defensa podíem allunyar-nos més en el marcador i jugar amb una mica més de comoditat, En els dos períodes inicials de la represa el rival només aconseguia 5 punts. El resultat al final del sisè període era de 24 - 41 a favor. Els dos últims períodes van ser igualats, on nosaltres no vam saber relaxar el partit, seguíem atacant com si no guanyéssim, amb massa precipitació, i això ens feia prendre decisions errònies que no ens permetien augmentar encara més la diferència. Així, els dos darrers períodes acabaven amb un resultat de 14 - 16 a favor, que comportava el resultat final de 38 - 57.

Una bona victòria a camp rival que ens ha de servir com a motivació extra per afrontar el partit de la setmana que ve, contra el rival més igualat de la nostra lliga, el Sant Cugat, contra el qual vem perdre a l'anada per 10 punts. Cal estar ben concentrat ja des dels entrenaments per afrontar un gran partit a la nostra pista!


Santi  i Pau  (entrenadors)




dimecres, 18 de novembre del 2015

Cap de setmana 14-15 de novembre


JÚNIOR FEMENÍ:  BÀSQUET SANT BOI “B” 23 – 42 PÀLCAM

Partit disputat diumenge al matí a Sant Boi, on les nostres noies tornaven a examinar-se en una pista de dimensions normals (no com a casa) i on ens costa jugar. Necessitàvem la victòria per refermar la nostra posició en el grup de dalt de la classificació i per arribar amb bones sensacions al partit que amb tantes ganes esperem de revenja, contra La Salle Bonanova.

El partit no va començar gaire bé per les nostres noies. Parcial de 4-0 en contra en els primers 5 minuts de partit (similar a la visita a casa del Sirius). Amb els canvis vam poder revertir la situació i finalitzar 5-6 el primer quart.

Al segon període el partit va canviar radicalment. Jugant amb més decisió i verticalitat en atac, fent pressió en defensa i un encert decent en tirs de camp, ens va permetre marcar més distància al marcador. Parcial de 8 – 21 en el segon període per marxar al descans amb un 13 – 27.

Vam sortir a la segona part amb la indicació clara d’ofegar l’atac de les rivals, de maxacar-nos encara més en defensa i que no passessin dels 20 punts al final del partit. Llàstima que no s’assolís per només dos cistelles de diferència... però vam aconseguir no baixar el ritme defensiu. A banda de la defensa, si que vam baixar el ritme d’atac. Fora de casa estem tenint problemes en aquest aspecte, abusem molt del bot sense generar joc o avantatge, i en camps grans, a part de perdre el temps, ens suma cansament, el que pot arribar a provocar menys encert (encara menys :( ) a l’hora de tirar a cistella. Com deia, tercer quart decent en atac (11 punts) però horrible el darrer període, on acostumem a relaxar-nos en partits ja guanyats i acabem perdent els parcials.

Espero i confio que és la relaxació per culpa del marcador i que quan es necessiti donar una bona imatge els 40 minuts, siguem capaces de donar-la i endur-nos el partit en els moments finals. Els pròxims partits ens ho demostraran!

“GOGOGO” PÀLCAM!


Jordi Fernández “Jofe (entrenador)




MINI FEMENÍ: PEDAGOGIUM 41 – 50 PÀLCAM

El passat divendres 13 ens enfrontàvem contra el PEDAGOGIUM al seu camp, rival similar a nosaltres en la classificació i també en nivell. Sabíem que era un partit que podíem competir-lo i guanyar-lo i durant tota la setmana va haver-hi un molt bon treball en els entrenaments per aconseguir-ho.

L’inici del partit va ser una sorpresa per a tothom, ja que sempre ens fan falta un parell de períodes per “entrar” en el partit i el que va succeir va ser tot el contrari. Un inici brutal on les nostres jugadores es van menjar literalment al PEDAGOGIUM en joc i sobretot en ganes i actitud (això últim potser ens ha faltat en altres partits, però no va ser el cas aquest cop). En acabar el segon període el marcador era de 4-23 favorable.

En el tercer període vam seguir jugant a un gran nivell, l’anotació va baixar com era d’esperar però la resta va seguir igual amb un PÀLCAM marcant el ritme de partit, amb una bona defensa i intensitat. En el 5è període la Nerea va ser expulsada amb 5 faltes. Tot i la baixa d’una jugadora que ens aporta molt en tots els aspectes, la seva absència no va afectar l’equip, que va demostrar que està per sobre d’individualitats. Vam poder aguantar amb un molt bon nivell fins al 6è període, en acabar-lo el resultat era 20-40 favorable.

Els dos últims períodes va passar el que normalment passa a l’inici, menys intensitat, errors continus, males decisions, etc. Hem de ser capaces d’evitar tenir períodes tan desiguals. Vam poder aguantar la gran anotació final del PEDAGOGIUM gràcies a la diferència de punts abans aconseguida. Cal destacar especialment el gran partit de l’Alba Sanz que va contribuir amb 23 punts, un partidàs.

Felicitats a totes per la primera victòria de la temporada. Cal seguir i no conformar-se!

Força PÀLCAM!


Aleix Brusel (entrenador)









PREINFANTIL MASCULÍ:  PÀLCAM 50 - 75 QBASKET SANT CUGAT VERD

Després d'una setmana sense partit, degut a l'aplaçament contra el Safa Horta, aquest dissabte tornàvem a casa per començar la tornada d'aquesta primera fase. Rebíem al Sant Cugat, segon a la classificació, contra el qual havíem perdut per 35 punts a l'anada. Conscients de la dificultat d'aquest partit, l'objectiu era rebaixar aquesta diferència de l'anada i fer un millor joc que en aquella ocasió.

El partit va començar amb aquesta dinàmica. Una bona defensa, pressionant bé les línies de passada, ens va permetre jugar de tu a tu els dos primers períodes contra un equip tant fort. Així, després de jugar els dos primers períodes el resultat era un 13-17 per l'equip rival. La desfeta arribava al tercer període, on l'equip rival pujava encara més la intensitat i començava a aconseguir cistelles molt fàcils al contraatac. Nosaltres, incapaços de reaccionar, vèiem com el partit començava a marxar del nostre control. A la mitja part arribàvem amb una clara diferència favorable al rival (20-52).

La nota positiva va ser que en la segona part, la diferència en el marcador no va anar a més. Pel que semblava al arribar al descans, la diferència al final del partit podria haver estat encara més gran, però els nostres preinfantils van demostrar orgull permetent que això no passés. Fins i tot en els dos darrers períodes vam aconseguir reduir aquesta diferència, demostrant que malgrat haver perdut el partit, no volíem baixar els braços i deixar-nos guanyar per més punts. Al final del partit, doncs, vam reduir mínimament la distància fins a un resultat final de 25 punts en contra. Una bona mostra d'orgull que ens ha de servir per encarar amb aquesta voluntat el següent partit.


Santi  i Pau  (entrenadors)







PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 26 - 40 U.E.CLARET "B"

Dissabte disputàvem el nostre quart partit de la temporada a casa contra l’ U.E.Claret amb un grandíssim ambient. Sabíem que seria un partit molt igualat i emocionant. Les nostres peques van sortir al camp amb moltes ganes, treballant molt i lluitant per cada pilota. El partit va estar molt igualat durant els 6 primers períodes, però el cansament es va notar en els dos últims, fent que l’equip contrari pogués marxar en el marcador. Finalment, el resultat va ser de 26 – 40, un resultat que possiblement no reflecteixi del tot la igualtat de l’enfrontament. 

Tot i la derrota, l’equip poc a poc va millorant i va introduint conceptes que anem treballant durant la setmana. Estem molt contents del rendiment, treball i esforç de les nostres noies!!!

El pròxim partit, més i millor!!!


Mar (entrenadora)  






SOTS-25 MASCULÍ: PÀLCAM 76 – 69 BÀSQUET NOU BARRIS

Aquest cap de setmana ens enfrontàvem contra un dels equips invictes de la categoria, segon classificat empatat amb el líder i, com a tal, requeria sortir des de l’inici ficats en el partit.

Des del començament, la bona actitud defensiva i les bones decisions en atac ens van permetre encetar el marcador i des d’aquell moment vam aconseguir dominar gran part del partit.

Les nostres bones accions defensives van propiciar mala selecció del tir per part dels rivals i van facilitar la recuperació de pilotes que van finalitzar en contra-atacs o desajusts per a la defensa contrària, que vam saber aprofitar. En atac, la circulació ràpida de pilota i el joc en equip van crear avantatges ofensives que van propiciar tirs còmodes (els percentatges en tir exterior i tirs lliures van millorant poc a poc, anem guanyant confiança) .

La primera part acabava amb una diferència de +11, però contra equips de la taula alta en la classificació, aquesta diferència no és significativa i s’ha de sortir amb la mateixa concentració del principi del partit per endur-se la victòria.

Els de casa vam sortir a “matar” el partit, arribant a agafar una diferència de 24 punts en els últims minuts del tercer quart. Tot i això, els de Nou Barris no es van donar per vençuts i van lluitar fins al final.

L’últim quart el començàvem 57-42. Els rivals van pujar la seva intensitat defensiva i van augmentar el ritme del partit. La qual cosa va tenir repercussions en el nostre joc ofensiu (precipitació) i poc a poc els rival van anar retallant diferències. Els nois no van abaixar els braços en cap moment i seguien demostrant una molt bona actitud a pista; tenien ben clar que aquell partit era nostre.

Dues victòries seguides, jugant en equip, defensant i, sobretot, gaudint a pista! Poc a poc el nostre joc es va consolidant.

Moltes Felicitats per la victòria nois i el bon joc demostrat! A seguir treballant!!!


Marta Montori (entrenadora)






MINI MASCULÍ: JMJ SANT ANDREU 48 – 50 PÀLCAM

Aquest cap de setmana ens tocava visitar un dels camps més difícils de la lliga, ja que els equips del JMJ estan acostumats a entrenar a allà, però pels visitants els taulers i les cistelles són difícils de trobar-les el "truquillo", per tant ja anàvem amb la certesa de que seria un partit molt complicat de guanyar.

El partit va començar bastant bé per a nosaltres. Vam començar jugant molt bé el primer quart, però sembla que a partir del segon sens va apagar una mica la llum, però enseguida vam reaccionar, i vam tornar a fer les coses bé. En defensa hem de millorar moltes coses, i en atac acabar de perfeccionar unes altres, però en general la tònica del partit va ser bona. Ens enfrontàvem l’últim quart amb un resultat de -7, per culpa d'un 7è quart bastant dolent en defensa, però gràcies a les ganes de guanyar dels nostres, vam tirar endavant el quart i vam acabar guanyant per una diferencia de dos punts.

Contents perquè hi ha coses que sembla que comencen a funcionar, però s'ha de continuar treballant més fort i amb més ganes.

1-2-3 PÀLCAM!!



Ferran Marcet (entrenador)







dimecres, 11 de novembre del 2015

Cap de setmana 7-8 de novembre



JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 65 – 36 CE MARISTES SANTS-LES CORTS

Quarta victòria de les nostres júniors a la lligueta, que combinat amb la derrota de La Salle Bonanova a casa contra el AEC Collblanc, deixa un triple empat al capdavant de la classificació i amb les nostres noies amb el millor average entre els tres equips.

Des del començament del partit i a partir d’una bona defensa individual ja vam marcar distàncies en el marcador. Primer parcial de 8 a 0 en els primers minuts, amb una diferència que no variaria gaire més fins al final del període.  Un rival que va defensar en zona durant tot el partit no aconseguia fer bons atacs, i les nostres van començar amb el cap fresc per atacar-la i corrent bé al contraatac.

Segon període  gairebé calcat al primer, on la bona notícia fou que el joc  global de l’equip no es va ressentir en els canvis de les jugadores. Es va notar un xic d’esgotament mental en atac contra la zona (normal, ja que encara no hem arribat a practicar com atacar-la), però una bona pressió defensiva a 2/3 de pista ens va permetre recuperar moltes pilotes i finalitzar amb cistelles fàcils. Arribat el descans, vam marxar 37 – 17 als vestidors.

Al sortir del descans, vam sortir com en el primer quart. Vam pressionar individualment a tota pista per mantenir la tensió del partit, però cada vegada ens costava més trencar la zona rival. El cansament físic es començava a notar en l’encert des de l’exterior i en la pèrdua de pilotes no forçada. Malgrat això, aconseguíem tornar a treure uns deu punts de diferència.
El darrer quart va ser diferent però. En atac vam seguir “atascades”, però en aquest període vam fallar en defensa. Suposem que va ser degut a una mica de relaxació i falta de concentració. També una mica que se’ns enganxés la mala dinàmica de l’atac, juntament amb una petita empenta d’orgull de les visitants, que mai van deixar de lluitar fins el final.

Bona primera volta que no hem pogut acabar invictes per demèrit propi. Pròxim partit contra el Sant Boi a fora que serà un bon test per comprovar la nostra millora i per preparar els següents dos partits en els que ens jugarem el liderat.

Felicitats a TOTES les noies per aquests dos primers mesos de competició, englobant els partits però també els entrenaments, que també són importants... J


Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)







PREMINI FEMENÍ: SAFA HORTA B 40 – 12 PÀLCAM

Aquest dissabte jugàvem a casa del Safa Horta. Era un partit molt especial, ja que era el meu primer partit com a entrenadora de les més menudes, però a l’hora complicat, ja que ens enfrontàvem a les líders del grup.

Les nostres noies van sortir amb moltes ganes. Vam poder aguantar el partit durant els primers quarts, però la falta d’encert en algunes ocasions i alguns “despistes” en defensa van fer que poc a poc les contràries marxessin en el marcador. Tot i que no ens vam poder endur la victòria, a ganes i esforç no hi ha cap equip que ens guanyi!!

Queda un llarg camí per recórrer, hem d’aprendre moltes coses, però amb l’actitud que tenen les nostres jugadores de ben segur que millorarem i les victòries acabaran arribant!
I per últim, donar les gràcies a les nenes i als pares per la benvinguda!!
Ànims noies J


Mar (entrenadora)  






MINI FEMENÍ: F.C. MARTINENC 59 – 38 PÀLCAM

El passat dissabte 7 jugàvem a casa del F.C.MARTINENC, possiblement el rival més similar a nosaltres pels resultats que fins ara s’han donat.

Com portem fent durant tota la temporada, els primers dos períodes vam estar negats de cara a cistella i no vam ser capaços de compensar-ho almenys amb intensitat i ganes en defensa. El parcial en els dos primers períodes va ser de 14-2.
A partir del 3r període vam començar a jugar el partit de tu a tu, competint tots els períodes menys el 5è i guanyant-ne fins i tot un parell.
Cal destacar el joc col·lectiu en atac, a vegades poc fluid però amb les idees clares i amb bones cistelles on participaven totes. A millorar com és costum, la defensa, que ha de ser present des del minut 1 de partit i sense permetre períodes on el rival ens faci parcials de +10.

El partit de tornada ha de ser nostre! Força Pàlcam!


Aleix Brusel (entrenador)


SOTS-25 MASCULÍ: C.B. LA SALLE HORTA  49 – 68 PÀLCAM

Victòria a domicili al camp de la Salle Horta. Els del Pàlcam vam sortir concentrats des del primer moment amb una defensa intensa i circulant bé la pilota en atac, buscant bones opcions i finalitzant moltes de les accions des de sota cistella.  La primera part del partit finalitzava 28 -32 a favor nostre.

La diferència en el descans no assegurava un resultat final a favor nostre i a la sortida del tercer quart la intensitat defensiva va augmentar. En atac els locals es van posar en zona, però els va durar ben poc, ja que vam saber atacar-la invertint la pilota, posant pilotes interiors i punxant. Els rivals arribaven al seu camp ofensiu amb poques opcions gràcies a la pressió a tota la pista i, sobretot, al base. Vam poder recuperar moltes pilotes i aprofitar-les. A més del bon joc en atac, - doblant pilotes, fent ”l’extra pas”, llegint superioritats, etc.- el bon percentatge en tirs lliures (25/36 70%) va augmentar la diferència del resultat final.

Moltes Felicitats pel partit! A seguir treballant!


Marta (entrenadora)




PREMINI MASCULÍ: PÀLCAM 11- 57 SAFA SANT ANDREU

Partit jugat a casa pertanyent a la cinquena jornada de lliga. Duel de dos equips que encara no coneixien la victòria en aquesta difícil lliga d'iniciació.

El partit va estar disputat durant tota l’enfrontament i, tot i que els punts els anotava l'equip visitant, el Pàlcam no deixava de lluitar per cada pilota i en cada jugada.

El tercer quart va ser, a nivell anotador, el millor per a nosaltres i a priori l'únic que vam aconseguir acabar per sobre del Safa. Es nota la milloria de molt dels jugadors, en defensa estan més concentrats i millor posicionats. Tot i que la freqüència de tirs és alt durant tots els partits, l’encert no ho és tant. Però poc a poc, el percentatge l’anem millorant.

La tornada de Jan als entrenaments i al partit ha estat la nota més positiva després de tres setmanes de baixa per una lesió al peu.



Daniel Martin (entrenador)



dimecres, 4 de novembre del 2015

Cap de setmana del 30-31 de novembre



PREMINI MASCULÍ: BÀSQUET NEUS “B” 56 - 6 PÀLCAM

Quarta jornada de lliga i jugàvem contra el Basquet Neus de Badalona. Equip que només havia perdut un partit i el primer classificat, així que es preveia un partit complicat.

Durant els tres primers quarts no vam poder anotar cap cistella encara que vam aconseguir arribar força vegades a cistella contrària. Per la seva banda ells aconseguien distanciar-se en el marcador principalment gràcies als seus jugadors número 9 i 10 que durant tot el partit van ser autèntics líders del Bàsquet Neus.

Rival dur en defensa que una i altra vegada tallaven els nostres intents d'encistellar i empitjoraven el treball en defensa. Malgrat tot, vam aconseguir parar molt atacs del rival i realitzar diverses jugades de mèrit, corrent i passant la pilota.

Merescuda victòria dels locals que van demostrar portar més temps practicant bàsquet. Els nostres però, en cap moment vam baixar els braços malgrat tancar-se el marcador en el sisè quart- L'equip va demostrar les ganes que té per fer millor les coses i la millora des del començament de temporada.


Daniel Martin (entrenador)




PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 33 – 54 SANTA CATERINA DE SIENA

Segon partit de lliga per a les nostres peques i últim sense la seva entrenadora per tota la temporada, la Mar, que per fi ja ha tornat a terres barcelonines!

Destacar del partit la gran intensitat de les nostres i la capacitat de jugar en equip, aconseguint creuar el camp amb passades i finalitzant prop de cistella. Molta millora observada respecte el seu primer partit contra el SESE la setmana passada.

Partit igualat fins el setè període, amb una mínima desavantatge en el marcador per part de les nostres. El cansament va fer efecte, i possiblement que l’equip visitant arribava més rodat i amb més experiència va permetre als visitants distanciar-se al marcador fins el final del partit.

Malgrat això, molt bona feina de les nostres que ens fan confiar en que tenen un futur esperançador i molt marge de millora. Llàstima que haurem d’esperar fins a final de temporada per poder comprovar com ho hem encertat!


Jordi Fernández “Jofe” (entrenador per un dia d’aquest equip i molt orgullós d’elles!)




MINI MASCULÍ: BF VILADECANS 56– PÀLCAM 22

Aquest últim cap de setmana el mini anàvem a Viladecans a enfrontar-nos al líder de la lliga. El partit semblava complicat, ja que era un equip que feia molts punts en els seus partits anteriors, però volíem jugar de tu a tu.

El partit va començar prou bé. Al primer quart una bona defensa va fer que acabés el període en empat, però va ser l'únic quart en el qual vam jugar bé, ja que després ens els altres, va ser una mica desastrós, no estàvem lo suficientment concentrats i vam patir molts errors defensius. Tot això  va provocar que Viladecans agafés avantatge i ja no la deixés escapar.

Tocarà treballar dur aquesta setmana per no cometre els mateixos errors i poder fer un bon paper quan vinguin a casa a jugar. Toca treballar molt, i bé,  però poc a poc i amb bona lletra.

1-2-3 PÀLCAM!!


Ferran Marcet (entrenador mini masculí)




PREINFANTIL MASCULÍ:  PÀLCAM 30 - 81 REGINA CARMELI

Aquest dissabte jugàvem el segon partit a casa, aquest cop contra el potent Regina Carmeli, líder imbatut, que venia de guanyar els seus tres partits anteriors amb molta solvència. Malgrat saber de la dificultat del partit, volíem sortir fent les coses que sabem fer, i que si el resultat final ens era desfavorable, fos per la superioritat del rival i no per un mal partit nostre.

Però aquesta idea no es va veure a la pista. Des de l'inici vam sortir massa revolucionats en atac, perdent moltes pilotes per males passades, precipitacions a l'hora de llançar a cistella i bots innecessaris. En defensa, però, érem massa tous i permetíem moltes cistelles fàcils a l'equip rival, que no perdonava cap cistella fàcil i plantejava una intensitat constant que demostra el perquè del seu lideratge. Així doncs, tancàvem els dos primers períodes amb un resultat en contra de 8-24. Els següents dos períodes seguien la mateixa dinàmica, una defensa rival molt intensa, amb dos contra uns després de cistella que ens impedien en moltes ocasions passar de camp, i una defensa tova per part nostra, a més d'un ritme en atac que seguia sent precipitat. Els dos següents períodes acabaven així amb un resultat de 8-27, que ens feia arribar al descans amb un resultat clar per al rival, 16-51.

La segona meitat començava amb dos períodes més igualats. En aquest dos períodes vam tornar a fer les coses com cal, com sabem, apretant mes en defensa, robant algunes pilotes per aconseguir cistelles fàcils, i jugant més simple en atac. Així el resultat dels dos primers períodes de la represa era un 12-18. Però en els últims períodes l'equip rival tornava a pujar la intensitat i ens dificultava de nou arribar a camp ofensiu. Ells en canvi robaven moltes pilotes que els permetien anotar cistelles fàcils. Finalment arribaven a una diferència de 50 punts en el marcador.

Una mala sensació després d'un partit que, malgrat saber que seria molt dur i difícil, no creiem que fos per perdre de la manera que ho vam fer. Cal seguir treballant amb paciència i molta constància en els entrenaments per anar millorant!


Santi  i Pau  (entrenadors pre infantil masculí)




SOTS-21 MASCULÍ: PÀLCAM 65 – 45 SFERIC TERRASSA

Sisena jornada de lliga, partit contra el novè classificat. Veníem de perdre el nostre primer partit de lliga a casa del Manyanet les Corts en un final ajustat i necessitàvem retrobar-nos amb la victòria de nou a la nostra pista.

Demostrant el perquè de la nostra posició en la classificació, vam sortir al partit amb ganes de demostrar que volíem guanyar i seguir a dalt i amb un parcial de 27-1 en el primer quart, deixàvem clara la nostra intenció. Bé tot l'equip en defensa i Iñaki amb 14 punts el més destacat en l'atac en aquest primer parcial.

En el segon quart vam sortir massa relaxats a la pista, fet que va aprofitar l'equip visitant per escurçar distàncies en el marcador i guanyar aquest segon parcial per 8 a 14. Només tres cistelles en joc per part nostra, dos triples de Ferrer i una de Marc va ser el nostre bagatge ofensiu en aquest quart i camí al vestidor amb la diferència adquirida en el primer quart però amb coses per treballar.

Amb la idea de recuperar el to defensiu i ofensiu del primer quart però amb la tranquil·litat que ens atorgava l'avantatge al marcador, el tercer quart es va convertir en un intercanvi de cistelles que no feia efecte en l'electrònic però que, veient la diferència entre dos equips, no ens deixava del tot satisfets. Aconseguíem ampliar la diferència per encarar el darrer quart amb certa tranquil·litat.

Amb un parcial de 7-0 en els primers quatre minuts, el xoc quedava vist per sentència. D'aquí al final del partit poc més a destacar. El rival aconseguia retornar-nos els tres punts aconseguits en el tercer quart per deixar l'avantatge en + 20.

Bon partit que va quedar tancat en el primer quart i ratificat en la resta del partit. L'equip va respondre bé venint d'un ajustat partit la setmana anterior i va demostrar caràcter per continuar a la part alta de la classificació.


Daniel Martin (entrenador)




SOTS-25 MASCULÍ: PÀLCAM 46 – 48 CLUB BÀSQUET COLL

A l’inici del partit ens va costar arrancar i no vam sortir a pista amb la intensitat i concentració que aquest requeria, acabant el quart 9 a 19. Aquesta diferència va fer que reaccionéssim i al següent període sortíssim amb la intensitat que demanava el mateix, tant defensiva com ofensivament. En aquest període els de casa vam fer un parcial de 17 – 7 arribant al descans empatats (26 – 26). La pressió, la defensa zonal i la bona elecció en el tir, jugant en equip i movent la pilota van fer que els atacs finalitzessin amb bàsquets fàcils i defenses que feien que els contraris arribessin a fer possessions de 24”.

A la segona part vam seguir treballant i lluitant per endur-nos la victòria, però males decisions a pista van permetre que els del Coll ens avancessin a l’inici de l’últim quart. A falta d’un minut vam aconseguir posar-nos 46-46, però una falta feta quan no tocava els va dur a la línia de tirs lliures. D’aquesta manera s’avançaven al marcador. Teníem la última possessió del partit (23”) i, altra vegada no vam saber gestionar-la intel·ligentment. No vam esgotar-la i assegurar el bàsquet, donant als contraris la possibilitat de matar el partit. Tot i això van fallar els tirs lliures, però amb 2” i sense temps morts no vam poder arribar a l’empat.

Poc a poc es van veient les millores tant en el joc ofensiu com defensiu, així que a seguir treballant que la victòria està ben a prop!

Marta Montori (entrenadora)



JÚNIOR FEMENÍ: SIRIUS B.C. 22 – 63 PÀLCAM

Partit disputat diumenge al matí i sense gaire complicacions per les nostres noies que permet assentar-se a la part alta de la taula i lluitar pel liderat a la segona volta.

Encara la àmplia diferència al marcador, l’inici del partit no va ser gaire esperançador. Contagiades pel seu ritme de joc lent i amb errors no forçats, vam començar amb un marcador 3 a 0 en contra en els primers cinc minuts. Gràcies als canvis vam poder revertir la situació i agafar una dinàmica de joc decent. I també gràcies a la pressió vam poder recuperar forces pilotes i desenganxar-nos del marcador per enllestir el partit al descans.

L’últim tram del partit va servir per augmentar més la diferència al marcador però sense cap fet més destacable ni podent practicar res que ens servís per als pròxims partits.

Esperem poder tancar la setmana vinent la primera volta amb una altra victòria! Però haurem de començar concentrades des del primer minut, no podem tornar a sortir a jugar més tard que l’altre equip.



Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)