Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 14 d’abril del 2016

Cap de setmana 9-10 d'abril

MINI FEMENÍ: PÀLCAM 48 - 51 F.C. MARTINENC

El passat divendres jugàvem a casa contra el F.C. MARTINENC, igual que la setmana passada contra el PEDAGOGIUM, el F.C.MARTINENC és un rival de nivell semblant al nostre i volíem donar-nos una alegria guanyant-los com ho vam fer durant la primera fase.

Els primers quatre períodes del partit van ser semblants, resultat final en contra nostre per 2/4 punts de diferència en cadascun d'ells i moltes pèrdues de pilota. Excessives pèrdues que ens penalitzaven molt, ja que els hi donàvem l'opció d'atacar i de llençar a l'equip rival i en canvi nosaltres ho fèiem en comptades ocasions. Tot i les errades, seguíem en el partit per una diferència d'uns 10 punts en contra. El canvi tenia que aparèixer aviat perquè s'esgotaven les oportunitats.

A la segona part vam millorar lleugerament amb les pèrdues de pilotes i vam poder tenir moltes més possibilitats en atac. Vam guanyar 2 períodes i en vam empatar un a falta de l'últim.

El 8è període iniciava amb desavantatge de 5 punts. Podíem empatar o guanyar el partit perfectament però teníem que estar encertades en el tir i aprofitar les nostres ocasions. En aquest últim període es va veure una actitud molt bona, també concentració, lluita i esforç. Vam poder empatar el partit fins l'últim segon amb tir de 3 final de Nerea però no va entrar, una llàstima.

En resum, partit competit fins al final, però podríem haver guanyar si no haguéssim perdut tantes pilotes i haguéssim aprofitat les ocasions de tirs fàcils que vam tenir durant tot el partit.

Ànims noies, cal seguir treballant en els entrenaments!

Força Pàlcam!

Agus i Aleix (entrenadors)

PREMINI FEMENÍ: C.B. NOU ESPLUGUES 50 – 44 PÀLCAM

Aquest dissabte ens tocava jugar a casa del C.B. Nou Esplugues. En el partit d’anada vam poder emportar-nos la victòria amb una diferència de 22 punts, tot i això, aquell va ser un partit molt treballat i sabíem que no podíem cometre errors davant aquest equip si volíem marxar d’Esplugues amb una nova victòria.

El primer handicap amb el que ens vam trobar abans de començar el partit va ser la mida del camp, un camp molt gran al que no estavem acostumades a trobar-nos i que implicaria un esforç físic extra.

El partit va estar igualat fins l’últim període. Els temptejos en el marcador van ser molt semblants i cap equip era capaç de marxar en el marcador. Però en l’últim període, l’equip local va aconseguir fer una passa endavant i, davant això, l’equip no va poder reaccionar. El cansament i els nervis van fer que deixéssim de treballar com ho estàvem fent i que el C.B. Esplugues aconseguís un parcial suficient per a poder endur-se la victòria per un ajustat 50 – 44.

Molts ànims!!! Hem de quedar-nos amb els bons moments de joc que van haver durant el partit i aconseguir controlar aquestes davallades en la concentració i la intensitat en el joc!

Treball, treball i més treball!!!

Mar i Laura (entrenadores)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 52 – 48 VIVE - EL MASNOU BASQUETBOL

Segon partit consecutiu jugat a casa (encara queda un tercer) contra un rival de la part alta de la classificació, i en la meva opinió, l’equip amb més qualitat de la lliga. Tot i això, anàvem amb la confiança d’aprofitar el factor pista i competir fins al final. Bona noticia el retorn de l’Anna Arija després de causar baixa a l’últim partit, però seguim esperant a la Irene pel seu retorn contra Vilanova.

Molt bon començament de partit, on ja es preveia que si Masnou volia guanyar, hauria de suar molt la samarreta. Bona defensa, intensitat molt alta en cada acció, control del rebot defensiu, i bona selecció de tir... Tot el que ens va faltar contra Frederic Mistral, havia retornat! Aquestes van ser les claus per tancar una gran primera part i anar als vestuaris 32-23 al marcador. Cal destacar amb majúscules l’encert des de la línia de tres punts, no per un gran % en general, sinó per la gran millora respecte als darrers partits.

La segona part va ser molt diferent. El tercer quart va començar amb la mateixa dinàmica que la primera part, amb les locals superant la barrera psicològica dels deu punts d’avantatge. Però, el rival no era pas fàcil. Elles van augmentar la duresa defensiva i nosaltres vam començar a jugar molt més lent en atac i de forma individual. Entre el final del tercer quart i començament del quart i últim període, les del Masnou van aconseguir capgirar el marcador, situant-se fins a quatre punts per sobre. El joc no era gaire bonic, però si emocionant. Era el moment de donar-ho tot. Vam tornar a defensar més fort (i fer contraatacs) i a moure més la pilota en atac aconseguint penetracions més senzilles amb una defensa que havíem aconseguit descol·locar-la, i així vam tornar a igualar el marcador. Amb la dinàmica positiva que portàvem, vam aconseguir un bon parcial i posar-nos quatre a dalt al marcador entrant a l’últim minut, resultat que ja no es tornaria a moure gràcies a les defenses.

Molt bon treball de l’equip noies! FELICITATS J

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ: C.E. THAU 51 - 17 PÀLCAM

Aquest dissabte visitàvem la pista del únic equip imbatut de la lliga, el Thau. Érem conscients de la dificultat del partit, tot i que també teníem el record positiu del partit d'anada, on vam estar lluitant per endur-nos la victòria fins l'últim moment. Tot i que ara sabíem que tindríem que lluitar un partit molt diferent, volíem sortir amb la concentració necessària per a un partit com a aquest.

El partit va començar, com la majoria dels disputats, amb molta igualtat i un marcador molt baix (2-2 al final del primer període). Però en el segon, el Thau, que només contava amb vuit jugadors, va sortir amb cinc jugadors molt forts, cosa que els va fer marxar en el marcador, anotant 14 punts i deixant-nos a zero a nosaltres. La seva era una defensa molt intensa, anant al dos contra un cada cop que veien una bona ocasió, i dificultant-nos al màxim les internades i els tirs a cistella.

Aquesta va ser la dinàmica general del partit, ja que a nosaltres ens costava molt arribar fins a cistella rival i aconseguir bons tirs, i a més a més, quan teníem bones ocasions les desaprofitàvem fallant cistelles fàcils, cosa que ens condemnava encara més i feia créixer la distància.

No va haver-hi gaire més a destacar en aquest partit al marge d'un període en que, malgrat que nosaltres, seguint amb la mancança de cistelles, no vam anotar ni un punt, també vam aconseguir amb una bona defensa, deixar a zero al rival. Però de nou, en el següents períodes el rival es refeia i aconseguia anotar amb molta facilitat. En l'últim període va ser on vem aconseguir més cistelles, reduint mínimament la diferència fins a aquest resultat final de 51-17.

Cal ara deixar enrere aquesta dura derrota contra un rival que és millor que nosaltres, i centrar-nos plenament en els partits que ens queden, començant pel de la setmana que ve, en el que rebem al A.D.E Fuster, que segur ens ho posarà molt difícil. Però cal estar mentalitzats que els partits que ens queden per acabar la temporada són partits que podem guanyar, però per fer-ho caldrà treballar al màxim. Som-hi!

Santi i Pau (entrenadors)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 51 - 50 IPSI

Aquest cap de setmana hem tornat a guanyar una altra vegada. Va ser un partit molt disputat durant tot els minuts de joc. Vam començar el partit molt bé dominant el rebot i jugant les transicions d’una manera molt bona, però al tercer quart, els visitants van fer un quart molt bo que va provocar que ens quedéssim enrere al marcador.

Poc a poc i amb paciència vam anar remuntant fins a posar-nos 7 amunt abans de començar l’últim quart. Degut a la pressió del equip rival vam perdre moltes pilotes i això va provocar que sigues un final d’infart, però per sort ens vam imposar al marcador final. Toca continuar treballant per millorar i poder acabar a dalt de la taula.