Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 20 d’octubre del 2016

Cap de setmana 15-16 d'octubre

INFANTIL MASCULÍ: C.B. NOU ESPLUGUES "A" 56 - 39 PÀLCAM

El darrer dissabte tornàvem a visitar camp rival, aquest cop a Esplugues, per enfrontar-nos al que, a priori, era un dels rivals amb qui podíem competir el partit.

I així va ser l'inici, marcat per una millora en l'aspecte de l'agressivitat, i un bon ritme en atac, fent les coses bé, buscant bones opcions, realitzant bons tirs i provocant faltes del rival. Semblava doncs que seria un bon partit per a sortir amb bones sensacions. En el segon període es mantenia la mateixa tònica, seguíem realitzant una bona defensa i buscant bones opcions en atac. Tot i aquest bon ritme, el marcador sempre es mantenia igualat, ja que ens enfrontàvem a un equip sòlid, amb molta intensitat, i que també realitzava un bon joc.

Però malauradament aquesta bona dinàmica de partit es va trencar en els primers períodes de la segona meitat, on vam sortir amb un gran precipitació en atac, jugant sempre a partir d'individualitats i seleccionant molt malament el tir. Això, evidentment, ens va passar factura i el rival va aconseguir marxar en el marcador i tenir una bona distància que anirien mantenint durant els darrers períodes.

Tot i que la nota positiva sigui que vam demostrar tenir un nivell d'agressivitat superior al que vam oferir en els partits anteriors, queda l'apunt negatiu del nostre atac, molt semblant en ocasions a una mentalitat mini, en que cadascú intenta resoldre les situacions pel seu compte i seleccionant els tirs de la pitjor manera possible. Cal doncs reflexionar i ser conscients que només a partir del joc en equip, el companyerisme i un nivell d'organització més elaborat en atac podrem competir els partits fins l'últim instant i endur-nos victòries.

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “A”: PÀLCAM 70 – 76 C.E. LAIETÀ

Bon partit de bàsquet entre el Sots-25 “A” i el Laietà. Tot i que un parcial inicial dels visitants feia pensar que el partit no tindria gaire historia (0-10), la reacció dels locals va arribar, que van equilibrar el marcador fins el 15-15.

Després el partit va estar molt ajustat en el marcador, i gairebé cap equip aconseguia avantatges importants.

Els locals vam afrontar el partit amb tan sols 8 jugadors, i en els primers minuts del segon quart veien com un dels nostres bases patia una lesió de turmell. Tot i ser set jugadors, vam aconseguir arribar als minuts finals amb clares opcions, però el darrer minut i mig la pilota no va voler entrar en la cistella visitant , quan podíem haver-nos situat a un sol punt del seu rival. Al final es va arribar al tanteig definitiu de 70-76.

Rafa Lobo (entrenador)

JÚNIOR FEMENÍ: LA SALLE BONANOVA 42 – 59 PÀLCAM

Gran partit disputat per les nostres noies al camp de La Bonanova (aquest any si!). Sabíem de la dificultat del partit, en gran part pel factor pista. Acostumades a pista petita del Pàlcam, aquell camp se’ns podia fer massa gran i acabar patint més físicament que no per la part basquetbolística en si. A més, comptàvem amb la baixa de la Mercè que es va lesionar el turmell el dia anterior a l’entrenament (RECUPERA’T AVIAT!!!)

Vam sortir fortes i marxant ja al marcador. Amb bona intensitat i bon moviment de pilota, generàvem espais per penetrar i anotar directament o amb assistència interior. També provocàvem moltes faltes, però sense encert a la línia de tirs lliures... Les locals volien lluitar i van apropar-se una mica al marcador, però amb un bon encert exterior al segon i tercer quart, vam marxar al marcador vint punts a dalt.

Al darrer període, les locals van pressionar a mitja pista fent dos contra uns que no vam poder saber atacar, però seguíem fent una bona defensa. Així, vam poder mantenir la diferència fins al final del partit.

Molt bon treball de totes, lluint unes més que d’altres, però recordant l’important treball que no es veu per part de les últimes!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: C.B. GUINARDÓ 60 – 52 PÀLCAM “B”

Segona jornada del campionat en que va arribar la primera derrota, deixant l’1-1 al nostre rècord de la classificació. Partit molt dur contra un rival de la zona alta de la taula i invicte, a una pista molt difícil de jugar. Rivals físicament molt més avançats que nosaltres, que van saber aprofitar el cos per endur-se la victòria.

L’inici va ser dolentíssim, ells anotant amb molta facilitat i nosaltres sense generar bons tirs no aconseguíem anotar. Una vegada vam defensar millor, sense concedir contraatacs ni segones oportunitats, ens vam poder acostar al marcador des de la línia de tirs lliures i de triple. Vam trigar 15 minuts en anotar una cistella de dos punts...

La dinàmica del partit va ser la mateixa tota l’estona. Ells mantenien la diferència aconseguida als primers cinc minuts (+10) i nosaltres anàvem retallant el marcador fins els 5 punts, o bé, ens deixàvem anar amb errors defensius i els de Guinardó marxaven fins als 15 punts. Cal dir però, que vam estar més temps a prop dels 5 que dels 15 punts de desavantatge. El desavantatge en el rebot ens va matar (també per falta de concentració), així com el poc moviment de pilota en atac (sumat a una bona defensa dels seus exterior ja que físicament ens superaven) va produir que no poguéssim competir per guanyar, sinó per reduir diferències només. Dos minuts de defensa zonal defensiva tampoc van servir de res per culpa de les poques ganes de defensar que teníem  i la nul·la voluntat d’anar al rebot, o la lentitud en anar a buscar-lo.

Tot i així, havent jugat tant malament, vam poder arreglar el marcador amb una diferència salvable al nostre camp a la tornada. S’ha de seguir treballant i SENSE EXCUSES.

MINI FEMENÍ “B”: A.B. PREMIÀ 80 – 32 PÀLCAM "B"

Dissabte jugàvem a casa de l’A.B. Premià a les 9h, així que ens tocava matinar… I tal i com es veu en el resultat final, ens va tocar jugar un partit complicat!

Durant el partit ens va costar molt canviar el xip d’atac a defensa, fet que va permetre al rival aconseguir molts punts fàcils a partir de contraatac. Tot i això, vam tenir alguns bons moments en defensa quan aconseguíem frenar els seus contraatacs. Bones defenses col·lectives d’1x1 i de línia de passe ens va permetre robar alguna pilota. Això ens demostra que, si ens posem, podem defensar perfectament a qui sigui! A més a més, també vam aconseguir aixecar el cap en algunes transicions d’atac i aconseguir assistir a companyes ben col·locades pel tir.

Ja sabem que aquest any els equips contraris ens castiguen més els despistes i la falta de concentració en alguns moments del partit gràcies a la seva avantatge física. Així que hem d’incidir en aquest aspecte i no permetre que l’equip contrari s’aprofiti dels nostres errors!

Molta feina encara, però sabem quins són els punts que hem de corregir per millorar!

La setmana que les nostres guerreres marxen de colònies, així que haurem de fer un esforç per estar a tope dissabte i poder donar el 100%. Força i ànims noies per aquesta setmana!!

Mar i Maria (entrenadores)

PREMINI MASCULÍ: C.B. CASTELLAR 59 – 21 PÀLCAM

Partit de la tercera jornada de lliga en d’aquest curs 2016/17.
No acabem de trobar aquest bon nivell defensiu que vam aconseguir l'any passat. Vam començar bé amb bona actitud defensiva i buscant moltes passades. En gairebé totes les jugades, tots els jugadors tocaven la pilota abans de realitzar un tir a cistella. Però el Castellar no deixava el seu marcador a zero en cap dels quarts i això anava llastrant el joc del nostre equip.

Tot i així, es manté una bona línia en el camp encara que ens falti aquesta arpa que vam mostrar en molts dels partits la temporada anterior. El camí és bo i amb moltes ganes de treballar i seguir intentant fer-ho millor en cada partit, en cada entrenament.
Del partit de dissabte, ens vam quedar amb moltes coses positives. Juguem sempre amb la vista alçada buscant sempre al company millor posicionat. La baralla de la majoria de l'equip és innegable i amb aquesta actitud només es pot fer una cosa, millorar.

Dani i Júlia (entrenadors)

MINI FEMENÍ "A": PÀLCAM “A” 70 – 20 C.E.J. L'HOSPITALET “C”

Aquest darrer divendres ens enfrontàvem al C.E.J. L'HOSPITALET “C”. Era un partit en el que volíem seguir amb la bona dinàmica que portem des de principi de temporada. A més, era l’aniversari de la nostra jugadora Laia Quiñones, així que tot l’equip li volíem regalar una bona victòria.

En el primer quart ja vam aconseguir distàncies en el marcador, 8-0 de parcial. Però no sortíem del tot contents, ja que podríem haver ficat molts més punts. El 2n quart ens vam relaxar, pensant-nos que ja havíem guanyat i no era així. L’equip contrari ens va guanyar aquest 2n quart 5-7, cosa que va fer despertar a totes les nostres jugadores. A partir d’aquí vam aconseguir dominar el partit, gràcies sobretot a una defensa asfixiant en la que el rival no podia passar de mig del camp. Als darrers quarts vam intentar posar en pràctica conceptes que estem aprenent aquest any, sobretot d’atac en estàtic, que no va acabar de sortir com els entrenadors volíem. Però no passa res!! Estem a principi de temporada i encara ens queda molt de camí per recórrer.

Molt bon partit de les nostres noies que ens permet seguir sumant victòries i amb molt bones sensacions per afrontar el pròxim partit clau. Seguirem treballant i corregint els errors per tal millorar cada cop més!