Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 23 de novembre del 2016

Cap de setmana 19-20 de novembre

PREBENJAMI MIXTE: COLEGIO ALEMÁN BARCELONA 25 – 23 PÀLCAM

Aquest dissabte jugàvem a Esplugués, a la pista del Colegio Alemán. De moment ha sigut el partit més disputat i amb més intensitat de la temporada, malgrat perdre de 2 desprès de dues prorrogues, van donar-ho tot fins l’últim segon.

Anàvem amb quatre absències al partit, però tot i així no es va notar, vam començar molt forts des del primer període, cada període era intens i molt acurat, ja que anàvem patint per si anàvem per sota. Desprès d’acabar el sisè període amb el resultat de 21-21 vam anar a la primera prorroga, on els nens van sortir molt motivats i amb moltes ganes de guanyar, l’equip rival estava igual, malgrat una cistella de contraatac de cada equip vam acabar amb un resultat de 23-23. A la segona prorroga els nostres nens ja estaven cansats per el fet de que érem només vuit jugadors, però tot i així van sortir per guanyar, però l’encert no ens va ajudar gaire, i van superar-nos  per només una cistella.

Molt contents per el partit que van fer els nostres nens, tot i haver perdut van demostrar que no poden donar cap partit per perdut, que han d’anar a lluitar fins l’últim minut. Cada dia anem treballant més i millor, es nota la progressió, i amb mes conceptes assolits.

Us deixem el vídeo fent el popular Mannequin Challenge el divendres a l'entrenament!

Aleix i Anna (entrenadors)

MINI FEMENÍ “B”: PÀLCAM 36 – 70 A.E.E. COL·LEGI CULTURAL BADALONA

Aquest dissabte disputàvem el partit de la jornada com a locals contra el Col·legi Cultural Badalona. Tocava, per tant, treballar molt la defensa i el rebot.

Les nostres noies van lluitar molt durant tot el partit, demostrant inclús en algun període un gran nivell tant en atac com en defensa, i aconseguint posar les coses difícils a l’equip contrari. Però vam tenir alguns períodes on ens va costar treure la pilota cap el camp d’atac: problemes per treure de fons, errors en els passes i pèrdues de pilota a prop de cistella de l’equip contrari. Tot això va fer que l’equip es desconcentrés en alguns moments i que l’equip contrari s’aprofités tant d’aquests errors com del seu físic.

Malgrat el resultat, ens quedem amb una molt bona sensació del partit, on vam demostrar gran nivell en alguns moments i caràcter per tirar endavant quan el partit s’ens complica en certs moments.

Molt contentes del progrés que estan tenint les peques!!! A seguir així J

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ: PÀLCAM “A” 87 – 37 C.E.S. BOSCO ROCAFORT

Aquest darrer divendres jugàvem el nostre primer partit a casa de la segona volta. El rival ens va crear alguns problemes a l’anada així que sabíem que havíem de fer un bon partit per endur-nos la victòria. A més, érem vuit jugadores amb lo qual cada jugadora havia de donar lo millor de sí mateixa.

Dit i fet, el nostre inici va ser increïble. Defensant molt intenses i corrent sempre que podíem. Vam aconseguir una avantatge de 22 punts en els dos primers quarts. Els següents quarts no ens vam relaxar i vam seguir igual. L’equip rival eren bastant físiques lo que imposava que havíem d’ajudar totes al rebot. Agafàvem el rebot defensiu i a partir d’allà ja muntàvem el contraatac corrent per carrils. Per una altra banda, hem de millorar la passada de contraatac des de una banda cap al mig, ja que vam perdre algunes pilotes. Encara queda molta feina a fer i seguirem treballant!

Aquesta victòria va dedicada a les nostres jugadores lesionades Alba Sanz i Lucía que esperem que es recuperin lo abans possible, que les necessitem!! També ens agradaria destacar la aportació de la Júlia al partit, que va forçar per poder ajudar-nos i ho va fer amb bona nota!

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: BÀSQUET NOU BARRIS 60 – 57 PÀLCAM “B”

Diumenge per acabar el cap de setmana anàvem a visitar el difícil camp del Nou Barris. Malauradament, no ens vam poder endur la victòria contra un equip que, a priori, ens va donar més problemes del que hauria d’haver donat.

Primer quart igualat entre ambdós equips en el que nosaltres no vam aconseguir jugar al nostre ritme ja que el desencert ens provocava dubtes en cadascú dels següents atacs. A més, els de Nou Barris tancaven el quart amb quatre triples en els quatre darrers minuts.

La rotació de l’equip no sorgia efecte en el nostre joc d’atac. Seguíem sense fer circular bé la pilota, la meitat dels atacs acabaven en tirs forçats i malament seleccionats, i quan aconseguíem fer bons atacs, no la ficàvem... A més, ara la nostra defensa afluixava i les cistelles no arribaven per bon encert en el tir exterior, sinó en la defensa individual i en el rebot defensiu. Així vam marxar al descans 32-26.

Al sortir del descans vam desplegar el nostre millor joc. Atacàvem bé però sense encert en els tirs sols que aconseguíem de mitja distància, però ara si, aconseguíem tancar la nostra cistella. Amb paciència va arribar el moment en què vam realitzar un parcial de 0-13 deixant el marcador 32-39, gràcies a la zona pressionant després de cistella. El cansament es començava a notar i al final del període ens van realitzar un parcial de 7-0 que deixava el partit empatat.

La sortida de l´últim període no va ser millor. Ràpidament ens posàvem cinc punts a sota i els nervis començaven a sortir. Males decisions i forats en defensa posaven molt difícil el poder guanyar el partit, sobretot en qüestió de sensacions i deixar la feina pel final. Es va intentar endurint el joc els últims 5-6 minuts i vam aconseguir empatar el partit amb dos tirs lliures, però a la darrera jugada dels locals, un triple a taulell des de la cantonada va donar l’avantatge de tres punts per part local. Vam disposar de tres intents de triple, però seguint amb l’encert exterior del partit (només vam anotar un triple, per vuit dels locals), cap dels tres tirs va entrar i la victòria fou pels locals, del tot merescuda.

A seguir treballant que encara queda molta lliga!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 35 – 70 AE MINGUELLA

Aquest cap de setmana rebíem a casa al Minguella, partit que al seu camp ens va costar molt entrar al partit, i no vam poder lluitar ni tan sols competir una mica. Anàvem amb l'idea de que seria complicat guanyar, però almenys teníem que intentar-ho.

Només començar el primer quart ja vam notar que ens costaria molt poder fer el partit que nosaltres volíem fer, una defensa 2 contra 1 només sacant de fons, ens va fulminar, i va provocar que no poguéssim sortir amb la pilota controlada, i va provocar moltes pèrdues de pilota. Podríem entrar a discutir si és moralment ètic fer un 2 contra 1 en aquestes categories, i a més de la manera en la que el feien, però no entrarem ens més detalls, només remarcar el treball i l'esforç que els nostres van deixar al  camp, exceptuant algun quart que estàvem adormits, però en general força bé.

Sembla que anem començant a entendre la competició i  entenem que no podem adormir-nos ni un sol quart, ja que et pot penalitzar moltíssim. Però poc a poc i amb bona lletra, ho anem aconseguint, toca seguir treballant, i sobretot toca seguir esforçant-se al màxim per poder aconseguir la primera victòria de la temporada.

A seguir treballant i a seguir millorant.

1, 2, 3 PÀLCAM!

Ferran Marcet i Marc Contijoch (entrenadors)

INFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 28 - 58 SANTA CATERINA DE SIENA

Aquest dissabte tornàvem a casa, on disputarem els partits que resten fins Nadal, per a jugar contra el Santa Caterina de Siena, rival amb el qual, recordant el partit d'anada, més opcions teníem de disputar la victòria i realitzat un bon partit, tenint en ment un marcador igualat. Aquesta era la idea, sempre recordant que per a assolir l'objectiu, havíem de sortir molt intensos i concentrats, treballant tal i com hem fet en els entrenaments per a mirar de jugar més ordenats, deixant enrere la mentalitat "mini".

I així es va iniciar el partit, després d'un primer període erràtic, amb un marcador molt baix (2-2) en el segon període vam començar a fer les coses bé, amb intel·ligència i ritme, cosa que ens permetia marxar lleugerament en el marcador fins a una distància de 9 punts a favor. Però a partir d'aquí, tot es va tòrcer. Contra un rival que aprofitava molt bé la seva rapidesa i el seu u contra u per a generar bons tirs, el marcador es va anar igualant. Nosaltres, en comptes d'assumir el repte i seguir practicant el mateix joc malgrat la poca diferència en el marcador, ens vam venir a baix, fruit dels nervis, de la desconcentració i d'una imatge lamentable, impròpia d'un equip de bàsquet. D'aquesta manera vam posar molt fàcil les coses al rival per a que seguís en progressió ascendent, cosa que els va permetre avançar-se en el marcador, i període rere període anar incrementant la distància en el marcador.

Per la nostra banda, lluny de reaccionar i tornar al partit, cada cop anàvem cometent més errors, cosa que augmentava la nostra frustració, i això tenia com a conseqüència que molts dels nostres infantils comencessin a fer la guerra pel seu compte, amb tirs precipitats, males defenses, i discussions.

L'única lliçó que podem treure d'aquest partit és la vergonya que cadascú de nosaltres sentia mentre els minuts anaven passant. Si realment volem lluitar i treballar com a equip ens hem de centrar en animar-nos, en estar tots a una, tant a nivell de companyarisme, com a nivell de joc. Si no és d'aquesta manera, seguirem regalant partits a rivals que realment creguin en el seu bàsquet.

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “A”: PÀLCAM “A”   49   -   59 C.E.VILA OLÍMPICA

Tercera derrota consecutiva del sots-25 A que està notant cada cop més les baixes , doncs per quart partir consecutiu es presentava només amb 8 jugadors al partir. En aquest cas sense bases i amb només dos pivots .

El rival , Vila Olímpica , és un equip molt competitiu , amb una defensa individual ben treballada , i el partit fou tens i disputat.

A la fi del primer quart es va arribar amb un 11-16 pels olímpics. El partit , durant els dos primers quarts anava a rauxes , amb alternatives constants , però el nostre Sub 25 va patir més a conseqüència de la manca d´encert en el llançament , tant interior com exterior , que a la fi va ser la principal causa de la desfeta.

Vam acabar la primera meitat amb un 22 – 28 que ho deixava tot obert. Durant el tercer període les coses no van canviar i la falta de puntería del locals permetia que les diferències s´anessin eixamplant fins el 32 – 43.

El darrer quart fou  de gran emoció , doncs la diferencia es va situar en 35 – 53 punts a falta de tres minuts i mig pel final. Un parcial de 14 – 2 en dos minuts , posava la diferència en 6 punts , i fallàvem un contraatac força clar que l´hagués reduït a només 4 .

El resultat final de 49 – 59 reflecteix la realitat vista , doncs els visitants van estar més encertats en el llançament a cistella .

Esperem anar recuperant els lesionats i poder reprendre les victòries ben aviat.

Rafa Lobo (First Coach)

JÚNIOR FEMENÍ: S.E. SANT MEDIR 56 – 71 PÀLCAM

Aquest diumenge a la tarda jugàvem al camp del S.E. Sant Medir. A més de la baixa de la Mercè, el Jofe tampoc podia assistir al partit ja que li coincidia amb el del sots-25 masculí. Estem en una lliga bastant igualada, on cada partit és important i després d’haver perdut l’últim partit, aquest l’havíem de guanyar per no despenjar-nos del grup de dalt.

Les indicacions al començar eren clares. Imposar molt de ritme al joc, ja que l’equip rival disposava de poca rotació a la banqueta. Així doncs, vam fer un bon inici de quart recuperant pilotes que ens permetien acabar en contraatacs amb cistelles fàcils. Tot i això, ens vam despistar un parell de minuts que el rival va saber aprofitar per reduir diferències acabant el quart amb 16-18 a favor nostre. El segon quart va ser el nostre millor període. Vam realitzar molt bones defenses i el rival només va poder anotar 9 punts. Sabíem que si defensàvem bé, sobretot el treball sense pilota, podríem realitzar més contraatacs. Al sortir de la mitja part seguíem imposant el nostre bon joc del segon i que ens permetia seguir amb una avantatge còmode. Precisament aquesta comoditat es va convertir en alguns moments en fases de desconcentració. Permetíem segones opcions que el rival no desaprofitava. Van arribar a posar-se a tres punts quan faltaven tres minuts per la conclusió del partit. Llavors va ser quan les noies van tornar a prémer l’accelerador i no els hi va tremolar el canell aconseguint aquest resultat final.

Com a conclusió, l’equip ha realitzat molt bones fases de partit però també d’altres més dolentes. Hem de ser més regulars, ja que si haguéssim jugat com hem fet al segon quart o als últims trams del partit hauríem matat el partit molt abans. A destacar també el bon joc del pick and roll per part nostre i les ajudes en defensa. Bon treball en línies generals noies!

Personalment, era el meu primer partit com a entrenador en categoria gran. No podria haver tingut millor debut. Ha estat un plaer ajudar-vos en aquesta victòria! Sou un gran grup i si seguiu treballant podeu arribar molt lluny!