Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 30 de novembre del 2016

Cap de setmana 26-27 de novembre

SOTS-25 MASCULÍ “A”: DIAGONAL MAR FRONT MARÍTIM 67- 64  PALCAM  “ A”

Quina llàstima ! La victòria se´ns va escapar en els darrers 27 segons del partit , no va poder ser i vam sumar una altra derrota , tot i que el joc de l´equip va experimentar una clara millora , i vam afrontar el partit per primer cop en la temporada amb l´equip complet , 12 jugadors , deixant enrere per fi  la plaga de lesions.

El partit va estar molt competit  (20 -19 , 18-14 , 13-13 , 16-18), i el resultat es va ajustar més en el darrer període , amb alternatives en el marcador.

Ambdós equips vam defensar individual , dominant l´equip local el joc exterior , però imposant-nos nosaltres en el joc interior.

Seguim cometent algunes errades innocents i perdem massa pilotes , però hem millorat en intensitat defensiva.

A falta de 27 segons pel final i amb empat al marcador a 64 punts , la pilota era pel Diagonal Mar , i vam optar per no fer falta doncs volíem tenir una última opció d´atac .Vam defensar molt bé , concentrats, i quan faltaven cinc segons per la fi de la possessió , el jugador número 6 local va rebre d´esquenes a la cistella , més enllà dels 6,75 , i va llençar gairebé sense mirar , clavant un triple net i definitiu. Vam treure ràpid de fons i vam tenir una opció de triple , però no va entrar i ens vam quedar francament molt decebuts , amb la sensació d´haver tingut la victòria molt a prop… A veure si el proper partit…

Rafa Lobo  (Head Coach)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 60 – 45 CB SANTPEDOR

Partit més igualat del que podem imaginar mirant el marcador. Rebíem la visita de les últimes classificades i als primers minuts ja sabíem que no seria un partit fàcil.

Les jugadores, tot i ser poques, no eren pas dolentes com per haver guanyat només un partit. Ens ho podien posar difícil, i encara més quan la nostra capitana Anna Arija deia adéu al partit després de sis minuts jugats en els que no aconseguia sentir-se còmode degut a unes molèsties als isquiotibials i la vam haver de reservar per precaució.

Primer quart igualat amb elles mostrant un encert superior, i nosaltres jugant bé però amb un encert ridícul cara a cistella. La seva superioritat d’alçada provocava que ens agafessin molts rebots ofensius i això ens travava a l’hora d’aconseguir iniciar contraatacs.

El segon període elles es van posar uns minuts en zona deixant-nos el tir de triple, que malauradament amb el nostre pobre encert no podíem aprofitar. Així, es van allunyar al marcador, encara que amb un triple sobre la botzina vam poder deixar el marcador al descans amb una desavantatge mínima.

A la represa vam sortir fortes, recordava una mica al partit a casa contra el Nou Olesa, però va ser ínfima. Ens vam posar un moment per sobre i semblava que anàvem a més, però els darrers cinc minuts del quart vam ser un forat en defensa i les de Santpedor van aprofitar per marxar de cinc punts  31-36.

Últims deu minuts, última oportunitat per guanyar el partit i no despenjar-nos del grup de dalt i del nostre objectiu, de lluitar fins el final de la lliga per entrar al playoff final pel títol.

Ens vam posar en defensa zonal 1-3-1 i vam tancar el forat defensiu que teníem fent defensa individual. Tot i que a l’inici elles van gaudir d’un bon encert des de cantonada, vam saber tancar aquest forat i ofegar la seva bona circulació, a més de comptar amb la sort que el seu encert disminuís considerablement respecte l’inici del partit. 5 jugadores que defensaven molt bé en conjunt i van canviar el ritme del partit. I en atac... Normalment no poso noms de jugadores però ja és el segon partit que ocorre. En atac vam circular molt millor la pilota, movent la defensa i generant espais per a poder penetrar fins al final. I l’Anna Ponce ho va aprofitar per anotar en l’últim període 17 punts de totes les maneres possibles: forçant faltes i anotant des de la personal, robant vàries pilotes en defensa i finalitzant sola en contraatac, algun triple i les dites penetracions amb la bona generació d’espais realitzades per l’equip. A més de també assistir.

Però vull recalcar que no va ser un “Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como”, sinó que el treball i moviment de l’equip va permetre aquesta oportunitat per ella per poder aprofitar les seves virtuts ofensives, que de per si sola en 1 contra 5 no es poden dur a terme, sense treure cap mèrit a la seva actuació individual ofensiva. I com vaig dir al final de partit a les jugadores, totes van gaudir del seu gran moment al partit que ens van fer  marxar en el marcador, igualar-lo o bé evitar un desastre i una desavantatge definitiva. Al cap i a la fi, tots aquests moments són importants perquè el partit són 40 minuts i tot acaba sent important pel resultat final.

En definitiva, parcial de 29-9 a favor a l’últim període i partit tancat amb una diferència de 15 punts, que com he dit al principi, sembla un resultat més còmode del que en realitat va ser el partit. Ara a pensar en la nostra visita al camp de les líders, l’Artès! Que només estan una victòria per sobre i si guanyem ens endinsem amb el grup de colíders!!!

PD: agrair l’ajuda i la bona predisposició de l’Agus en el darrer partit contra Sant Medir en que em va haver de substituir i ho va fer de manera tant sensacional que les noies ja el demanen perquè ens segueixi ajudant!!!

Jordi Fernández “Jofe”

MINI FEMENÍ: C.E.J. L’HOSPITALET “C” 26 – 68 PÀLCAM “A”

Aquest cap de setmana ens tocava jugar a Hospitalet. Un altre cop, degut a les baixes de l’Alba Sanz i la Laia Quiñones, tornàvem a ser vuit jugadores pel partit. No és el primer cop que som poques jugadores, així que no podia ser una excusa. L’equip rival era superior físicament, per tant, sabíem que teníem que lluitar pel rebot sobretot perquè l’agafa qui més ganes posa per capturar-lo.

Vam començar el partit molt fluix, tot i que vam guanyar el primer quart les sensacions no eren bones. Al 2n quart ens va passar factura i vam perdre el quart. Els errors que cometíem eren imprecisió en els passes i que no aixecàvem el cap quan botàvem per poder assistir a companyes que estaven soles. A partir d’aquí, vam realitzar un canvi d’actitud i això es va reflectir a pista on es va veure un altre partit. Vam realitzar molt bones defenses sense pilota asfixiant a l’equip rival i podent recuperar pilotes sota cistella que ens permetien acabar amb facilitat. També ens agradaria mencionar la correcció de com córrer el contraatac per carrils, ben obertes on també vam aconseguir cistelles fàcils.

Setmana que ve ens toca jugar un partit molt important. Ara toca aprofitar la setmana per entrenar i seguir millorant! Mica en mica esperem anar recuperant totes les jugadores i els hi donem molts ànims en les seves recuperacions corresponents!!

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

PREBENJAMÍ MIXTE: CENTRE D’ESTUDIS MONTSENY 36 – 6 PÀLCAM

El passat divendres vam jugar com a visitants al camp del MONTSENY. Anàvem amb l'equip al complet i tots tenien moltes ganes de jugar.

Tot i el bon inici en el primer període, amb l'equip molt concentrat i amb moltes ganes no vam poder fer front al nivell individual d'alguns jugadors del MONTSENY.

El partit no va donar per més, els pocs tirs que teníem no van entrar, però van sortir coses que vam treballar en els entrenaments i sortim satisfets del partit, ja que l'equip evoluciona.

La setmana vinent últim partit de la primera fase!

FORÇA PÀLCAM!

Anna i Aleix (entrenadors)

MINI FEMENÍ “B”: PÀLCAM 49 – 60 A.B. PREMIÀ

Aquest dissabte tornàvem a jugar a casa, aquest cop contra les líders de la lliga. El resultat del partit de l’anada va ser de 80-32, així que sabíem que havíem de estar molt concentrades i donar el 100% per poder plantar cara a l’equip rival.

I així ho vam fer! L’equip va fer un partidàs, demostrant ganes, concentració I caràcter durant tot l’enfrontament. Vam estar a un nivell defensiu molt alt, vam lluitar cada pilota dividida I vam estar dures en el rebot, evitant en molts casos segones I terceres opcions per l’equip contrari. En atac, vam anar decidides cap a cistella, vam començar a jugar amb més espais a pista i vam saber seguir jugant tot i que el partit fós un partit amb molts contactes.

L’equip contrari va tirar de la seva avantatge física en alguns moments del partit per poder allunyar-se mínimament en el marcador. Finalment, petits detalls van fer que poc a poc l’A.B. Premià aconseguís certa avantatge i pogués endur-se la victòria.

Felicitats noies! Es nota que hem pujat el nivell i la intensitat en els entrenaments i aquest dissabte es va reflectir a la pista! A seguir treballant!!

Mar i Maria (entrenadores)

INFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 54 - 67 C.B. NOU ESPLUGUES "A"

Aquest dissabte disputàvem un nou partit a casa, aquest cop contra l'Esplugues, un rival contra el qual també podíem competir. Després de la desfeta en la setmana anterior, no hi havia més opció que mostrar en aquest partit una imatge molt més competitiva i ambiciosa que ens els darrers partits.

El partit va començar bé, tot i el poc encert en atac pel part dels dos equips, els dos primers períodes es tancaven amb un marcador de 9 a 13 a favor del rival. En els dos següents períodes, com acostuma ja a ser habitual, grans dosis de desconcentració i errors no forçats permetien al rival marxar lleugerament en el marcador, fins a assolir una distància màxima de 16 punts. Una renda que ens portava records del partit passat, on el rival marxava cada cop més i nosaltres ens veiem incapaços de reaccionar.
Però aquest cop no seria així, en la represa sortíem amb una gran concentració i amb la voluntat de competir el partit i no tirar-lo com havíem fet amb l'anterior. Fruit d'això, en aquests períodes que inauguraven la segona meitat anàvem reduint el marcador, aproximant-nos cada cop més.

Això ens va permetre arribar a l'últim període amb opcions de guanyar, només 6 punts per sota. I aconseguíem fins i tot a dos punts, amb el 52 - 54. Però el rival sabia refer-se i anotar cistelles per distanciar-se de nous fins a 8 punts. Tot i intentar-ho fins al final, la victòria no va ser possible i un triple a l'últim segon tancava el partit amb aquest resultat final de 54 - 67.

La bona lectura que hem de treure del partit és que vam competir-lo fins el final, refent-nos de l'adversitat de veure'ns 16 punts a baix i aconseguint apretar el marcador. Bona mostra de concentració i motivació, que és el que més ens fa falta. Com a nota negativa els errors comesos en situacions de cistella fàcil, que van ser molts, i també els tirs lliures errats, molt nombrosos. En aquestes dues setmanes que venen sense partit toca seguir treballant a ple rendiment per anar millorant en tots els aspectes del joc.