Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 7 de desembre del 2016

Cap de setmana 3-4 de desembre

JÚNIOR FEMENÍ: C.B. ARTÉS 46 – 57 PÀLCAM

Bon partit de bàsquet el que varen disputar les nostres noies a la complicada visita al camp del colíder diumenge tarda, un horari que de moment només ens havia portat penes i cap alegria.

Anàvem amb la missió de guanyar per seguir a una victòria del grupet d’equips que encapçala el nostre grup, a més de poder empatar a victòries al Collblanc que va punxar i al mateix Artés. A més, a banda de la baixa de llarga durada ja coneguda de la Mercè, la Laura Guerrero també va ser baixa per una lesió de genoll, a més d’anar amb un parell tocades...

El partit va començar molt fred i igualat, amb poc encert per part de tots dos equips. Però la seva excel·lent tècnica individual de les exteriors en va donar els primers problemes en defensa marxant al final del primer quart cinc punts a baix. El segon quart va ser semblant, seguíem desencertades i cada vegada actuàvem de manera més individual. Així, elles marxaven de deu punts però una cistella sobre la botzina del descans ens deixava sota de la barrera psicològica dels deu punts 25-17.

Segona part excepcional de les nostres. En defensa vam sortir amb una zona 3-2 que va col·lapsar l’atac de les locals permetent-les anotar únicament cinc punts en tot el quart (tres tirs lliures i una cistella en joc de dos punts). Val a dir, que no van tenir sort en el tir exterior ja que és una bona arma que tenen, però mèrit nostre el no deixar ni llançar decentment a la majoria dels atacs. En atac, el desencert que hem tingut a tota la lliga el vam tenir de la nostra part anotant 4 triples que ens donaven confiança i marxàvem 30-32 per iniciar els darrers deu minuts.

Al darrer quart se’ns van complicar les coses. Elles van anotar tres triples als primers dos minuts i nosaltres només una cistella, capgirant el marcador 39-34. Era el moment de tornar al partit i demostrar que valem. I així ho vam fer, tornant a defensar en individual i en atac circulant una mica més la pilota. També ens va tornar el bon encert amb quatre triples més en aquest període però no ho basem tot a la sort, es va circular molt millor la pilota generant espais per poder llançar còmodament i per fi, ficar-la. Elles no es donaven per vençudes i es van apropar al marcador, però bones accions en atac i la seguretat en el rebot defensiu que ens van donar les nostres pivots (potser el millor partit en aquest aspecte) ens van fer marxar al marcador a l’últim minut.

FELICITATS A TOTES PER L’ESFORÇ I ELS BONS MOMENTS DE JOC QUE VAU TENIR TOTES INDIVIDUALMENT FENT EL QUE US DEMANA I NECESSITA L’EQUIP DE VOSALTRES.

A per la segona volta! Ja al 2017... Bones festes als nostres seguidors!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

PREBENJAMÍ MIXTE: PÀLCAM 46- 31 ESCOLA BOGATELL

Divendres passat vam rebre a casa l’Escola Bogatell. Des del primer minut vam sortir al màxim i en cap moment ens van superar en el resultat.

Vam començar el partit amb molta intensitat i tenint molt de temps la pilota a les nostres mans. Tot i que vam fallar moltíssim llançaments, les ganes de guanyar i gaudir del partit de cada un dels nens va poder amb aquests errors. Aquest esforç o lluita va donar la seva recompensa aconseguint també fincant moltes altres cistelles i aconseguint la màxima anotació de la temporada.

Molt orgullosos dels nostres nens ja que van dur a terme en el partit diferents aspectes que havíem treballat a l’entreno, com el bot avançat i el rebot.

Felicitats pel bon partit i a gaudir de la primera victòria a casa nostra!!! J

Anna i Aleix (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: AE AULA 64 – 54 PÀLCAM “B”

Visita al camp del Aula dissabte al matí amb només set jugadors disponibles per diversos i motius varis. Aquesta situació ja preveia que el partit seria molt difícil però no volíem posar excuses i vam sortir a competir-lo fins on les forces ens aguantessin.

Primer quart desastrós en defensa va posar el partit molt complicat. Ens guanyaven en penetracions, rebots ofensius i fins i tot el seu pivot ens anotava de tres. Així vam marxar 29-11 perdent al marcador. Havíem de fer canvis, i la zona 3-2 en defensa va ser el nostre recurs. Amb això, vam parar la sangria anotadora dels locals, i amb confiança per córrer vam guanyar el parcial de deu punts per anar al descans amb  37-29 al marcador. Havíem aconseguit estar dins del partit.

La sortida del descans fou dolenta, encaixant un petit parcial que ens situava vora els 15 punts de desavantatge, però que mica en mica vam tornar a retallar fins els deu. La segona part va estar molt igualada per part de tots dos equips, estant al marge dels 6-12 punts de desavantatge tota la estona. El cansament es començava a notar més a l’hora de prendre decisions que en el físic, que també.

Tot i així podem marxar amb coses positives per a seguir treballant i formant l’equip i havent jugat molt millor que el nostre darrer partit. A veure si podem agafar una sèrie de tres o quatre entrenaments seguits amb la participació de tots els components de l’equip per poder treballar bé de cara al difícil partit de Vedruna a casa.

MINI FEMENÍ “B”: ABB BUFALÀ 67 – 17 PÀLCAM “B”

Partit molt complicat el que vam haver de jugar a Badalona aquest jornada. L’equip local, un equip amb jugadores físicament molt grans, es van plantar en el partit amb reforços del mateix perfil físic.

Poc vam poder fer davant un equip que tenien molta avantatge en el rebot i que ens van pressionar a tota pista durant tot el partit, malgrat la seva avantatge en el marcador. A més a més, les poques faltes pitades als dos equips durant tot l’enfrontament ens va perjudicar encara més degut a aquesta desavantatge física.

Tot i el resultat, ens quedem amb que les nostres noies van treballar fins al final i van intentar fer-ho el millor que van poder. No és fàcil seguir jugant i no baixar els braços en aquestes circumstàncies, així que ens quedem amb que l’equip va seguir lluitant tot i que el partit fos tan complicat!

La progressió de l’equip és molt bona, així que seguirem treballant al màxim!!

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ “A”: C.B. PEDAGOGIUM 52 - 49 PÀLCAM

Després de superar amb força èxit els partits de la segona volta, ens tornava a tocar a enfrontar-nos contra el rival més rigorós d'aquesta primera fase. És per això que aquest partit el portàvem esperant ja feia unes quantes setmanes i, sense adonar-nos, ja havia arribat el moment de disputar-lo.

Aquesta vegada jugàvem al seu camp i els nervis estaven més presents que mai. D'aquesta manera, era necessari començar l'escalfament ben concentrades, per tal de practicar tot el que ja sabíem i familiaritzar-nos amb una pista que no era còmode per a nosaltres. Un cop l'àrbitre va xiular que quedava un minut per iniciar el partit vam reunir a les jugadores per tal de tranquil·litzar-les i donar'l-shi, com sempre, alguns petits consells.

El primer quart es presentava bé, ens trobàvem al minut cinc amb una diferència de 14 punts, tot i això, l'equip rival ens va demostrar que no anava a perdonar cap mena de distracció i amb un minut va anotar vuit punts. El primer quart havia conclòs. El segon quart, no vam sortir del tot concentrades, la dificultat per rebre soles, l'excedència de bots, la complicació per entrar a cistella i sobretot la realització de passes poc encertats ens van posar a dos punts per sota en el marcador. El tercer quart el vam empatar, però tot i això, el quart i cinquè el vam perdre de tres i quatre punts respectivament.

El sisè quart ens va demostrar que tot i que les condicions no eren del tot favorables per a nosaltres, quan posem sobre la pista tot el que hem estat practicant aquest any i sumem les ganes i la il·lusió, el resultat que obtenim és un parcial de 14 a 4 i, per tant, del tot positiu. Tot i això, el setè quart no vam estar del tot encertades i, com ja hem comentat anteriorment, aquest rival no perdona i ens va fer un parcial d'11 punts sense nosaltres poder anotar.

Finalment, ens tocava deixar-nos-hi la pell a l'últim quart i, un cop més vam demostrar que tres minuts de concentració poden ser detonants per arribar a col·locar-nos a un punt de diferència i a demanar un temps mort per part de l'equip rival. És d'aquesta manera que l'entrenador va realitzar un canvi per tal de posar a pista les jugadores més altes del seu equip, fet que ens va dificultar la possibilitat d'optar a la victòria quedant-nos a tres punts per sota en el resultat final.

En conclusió, va ser un partit molt emotiu ple d'alts i baixos, però volem destacar l'esperit lluitador de les nostres jugadores, ja que, davant les adversitats van disputar el partit fins a l'últim segon. Seguirem treballant i matisant els aspectes que més difícils ens resulten per millorar una mica més cada dia.

Per últim, ens agradaria agrair als familiars, ja que sempre estan vivint els partits amb molta intensitat i no deixen d'animar-nos i donar-nos suport.