Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 19 de gener del 2017

Cap de setmana 14-15 de gener

MINI FEMENÍ "A": C.B.PEDAGOGIUM 43 - 68 PÀLCAM “A”

Any nou, nova fase, nou nivell però un vell conegut davant nostre, el C.B.Pedagogium que ja ens havíem vist les cares en la primera fase. Estàvem molt motivats, ja que l’últim partit el van guanyar ells i volíem demostrar que érem capaces de guanyar-les al seu camp. A més, teníem una altra motivació que era començar bé en aquest ascens de categoria.

El partit el començàvem ben concentrades, defensant i corrent bé el contraatac que deixava el primer quart amb una avantatge nostre de 5 punts. Tot i aquest bon inici els següents tres quarts van ser força fluixos on vam perdre moltes pilotes per passes mal executats. Tampoc generàvem ni seleccionàvem bé els tirs i la defensa era massa tova. Ens tocava espavilar i així ho vam fer. Espectacular segona part que vam realitzar, generant molta mobilitat sense pilota i traçant jugades molt boniques jugant en equip. A aquest gran moviment en atac cal afegir una intensa defensa que ens permetia robar forces pilotes. Així doncs, vam passar d’anar perdent el partit a la mitja part a aconseguir una importantíssima victòria per 25 punts.

La segona part ha estat molt bona i, en la nostra opinió, de les millors de la temporada. Tot i això, hem d’estar concentrades tot el partit i no evitar situacions com la primera part. Comencem l’any d’una molt bona forma però cal seguir treballant i millorant!! Felicitats a totes les noies, us ho mereixeu!!

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: UE CLARET 59 – 51 PÀLCAM “B”

Partit molt esperat per part dels nostres (alguns) per començar el 2017 amb bones sensacions. Però últimament el nostre equip viu més de les voluntats i sensacions que dels fets.

Amb pocs entrenaments durant el Nadal, el to físic no era l’indicat per a competir que era la part més important després de les vacances, ja que el nostre joc en equip és difícil que millori si no aconseguim entrenar tots junts i agafar automatismes, que ja hauríem d’haver agafat i conèixer-nos després d’una volta sencera. Tot i això, i amb 11 jugadors disponibles després de molts partits, volíem fer un bon paper i lluitar fins el final, més amb ganes i mentalitat que amb  bàsquet.

La nostra sortida ofensiva va ser molt dolenta, però aguantàvem el to en defensa. Trobàvem espais en atac i trèiem faltes, que arribat el moment d’anar a la línia de tirs lliures, no concretàvem en punts. Això junt  amb una desconnexió al minut final que va propiciar dos contraatacs clars dels locals va fer que marxéssim 15 punts a sota en el marcador. El segon quart va seguir igual, arribant als vint de diferència, no hi havia ningú enxufat al partit. Per sort, la major part del quintet inicial va coincidir una altra vegada al final del segon quart i va aconseguir reduir diferències sobre els deu punts. Vam errar quasi 20 tirs lliures només a la primera meitat, dada clau per entendre el marcador.

El tercer quart va ser molt bo tant en defensa, com per fi en els tirs lliures. Vam arribar a posar-nos a quatre, però la sobrecàrrega dels seus interiors prop de cistella i que l’àrbitre no xiulés tres segons, provocava que la nostra defensa zonal s’hagués de tancar més del compte i deixar així als tiradors del Claret, que aquesta vegada van enxufar 4 triples per tornar a marxar de deu punts. Al darrer quart van sortir forts i van aguantar la diferència, però una última empenta nostre ens va situar a sis punts quan quedaven dos minuts. Les presses, la pressió del marcador i el bon rival que teníem davant va fer que no poguéssim apropar-nos més i lluitar fins el darrer segon.

No va ser un mal partit basquetbolístic per part nostre venint de com veníem, sense gairebé entrenar, amb el fred i època d’exàmens podem dir. Excuses, perquè excepte el fred, la resta són coses que si volem, podem controlar... El Claret va ser millor i es va merèixer la victòria. Esperem que aquesta volta les coses canviïn i es vegi la millorar guanyant-los a casa al final de temporada! Si es vol, es pot!!!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

INFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 43 - 51 U.E.SANT CUGAT "VERMELL"

El passar dissabte s'iniciava la segona fase i disputàvem el primer partit a casa contra el U.E. Sant Cugat, rival contra el qual ja havíem jugat la temporada anterior en la primera fase i contra el qual havíem tingut dos partits igualats. Esperàvem doncs, en aquesta nova lliga, trobar rivals d'un nivell més similar al nostre per a poder jugar els partits de tu a tu i lluitar per endur-nos la victòria.

I així es com va començar el partit, intercanvi de cistelles en el primer període, que va acabar amb un resultat de 8-11 pel rival, seguit d'un segon període en que poca cosa va passar (1-2). La dinàmica del partit es movia en una distància favorable pel Sant Cugat, però que mai passava dels 10 punts i que per tant ens feia pensar que èrem plenament capaços de guanyar el partit. En aquesta primera meitat demostràvem punts positius tant en atac, on movíem més la pilota que de costum i aconseguíem trobar superioritat i tirs propers a cistella, com en defensa, on ens manteníem concentrats i actius en tot moment per mirar de posar en complicacions els atacs del rival.
En la segona meitat la dinàmica es va mantenir pràcticament com a la primera, tot i que fruit dels nervis de veure'ns per sota en el marcador restant cada cop menys temps, començàvem a acumular errors ens els dos costats de la pista. En atac ens precipitàvem i realitzàvem tirs molt forçats que en poques ocasions acabaven en cistella i en defensa baixàvem el nivell de concentració, cosa que posava fàcil al rival poder arribar fins a prop de cistella i tenir tenir tirs còmodes.

Finalment no va ser possible la remuntada i acabàvem 8 punts a sota en el marcador. Tot i aquests moments finals de desencert, un bon partit en línies generals contra un rival al que podem plantar cara en la tornada. Cal seguir treballant tenint present que és molt probable que la majoria dels rivals de la lliga siguin d'aquest nivell i que per tant caldrà jugar amb la màxima concentració i intensitat durant tots els minuts si volem acumular victòries.

Santi, Anna i Pau (entrenadors de l'infantil masculí)

MINI FEMENÍ “B”: PÀLCAM "B" 57 – 45 C.N. TERRASSA

Després de les vacances de Nadal, el nostre Mini Femení “B” ha començat amb bon peu la segona fase de la lliga amb una victòria ben treballada a casa!

Contra l’equip rival, el C.N. Terrassa, les nostres noies van estar amb una bona intensitat defensiva. Gràcies a la bona actitud en aquest aspecte, l’equip va poder realitzar bons atacs ens molts moments del partit, aprofitant bé els espais i realitzant bones lectures en els 1x1.

L’equip va poder anar per davant en el marcador durant tot el partit i, tot i arribar amb una petita avantatge als últims minuts, vam poder mantenir la diferència fins al final de l’enfrontament, acabant el partit amb un +8 en el marcador. Tot i això, hem d’intentar no perdre la concentració en certs moments del partit i evitar cistelles fàcils per part de l’equip rival que els hi permeti apropar-se en el marcador.

Malgrat el poc temps per adaptar-nos de nou a la rutina, estem molt contentes de la feina que ha realitzat tot l’equip aquesta setmana! Seguirem treballant per a fer una molt bona segona fase! Ànims!!

Maria i Mar (entrenadores)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 59 – 56 F.C. MARTINENC; BÀSQUET LLOR 60 – 39 PÀLCAM

Bon any a tots! Les nostres noies (algunes ja senyoretes, que ja comencen a fer els tant esperats 18...) han tingut un inici dur aquest 2017, enfrontant-nos la primera jornada del 2017 contra les líders, el Martinenc.

Tot i no haver pogut entrenat massa durant aquests Nadals, la baixa de l’Ana Mari i que la Mercé encara no estava del tot recuperada, les nostres jugadores es van deixar la pell per aconseguir la victòria contra les del Guinardó en un partit duríssim.

Un gran inici ens va posar 15 a dalt, però pèrdues absurdes de pilota van propiciar acabar el primer període només 4 a dalt. A la represa, errades en defensa van fer que anotessin fàcil sota cistella aprofitat la superioritat física i es van posar per davant 22-23. El temps mort demanat per nosaltres ens va calmar i tornar a agafar ganes de lluita i marxar al descans amb una avantatge d’onze punts (34-23) amb un gran parcial.

El tercer quart vam poder arribar fins els 15 punts de diferència però finalment van ser 12. Ens començàvem a carregar de faltes i no érem masses com per aguantar el ritme frenètic. Al darrer quart se’ns va notar el cansament i l’acumulació de faltes va començar a fer mal, arribant a haver 4 jugadores expulsades (els seus dos contra uns acabaven en lluita i els pocs nostres sempre eren falta...). Faltes de tir molt justetes van fer que les rivals retallessin el marcador de sis a dos punts a l’últim minut, però per sort vam controlar els darrers segons de partit per endur-nos la victòria que ens deixava amb un balanç de 9-3 i a una victòria del grup davanter (Martinenc, Collblanc, Artés i Llor).

Dimecres vam jugar el partit aplaçat contra el Bàsquet Llor a Sant Boi, a una victòria per sobre nostre i com nosaltres, amb un partit menys que el grup capdavanter. Si guanyàvem, forçàvem un empat múltiple entre cinc equips a dalt la taula, el que mostra la extrema igualtat del grup. Sense poder haver entrenat després del partit del Martinenc i encara amb mostres de desgast segurament, ens presentàvem en un camp de grans dimensions que no ens anava massa bé aquesta vegada.

Equip molt complet el de Llor, que amb tres altres ens va dominar el rebot al partit d’anada. Aquest cop ho vam millorar, però l’encert en les penetracions de les nostres exteriors es veia disminuït per la intimidació de les seves pivots. La nostra circulació de pilota no fou la millor i algunes vegades per cansament o bé per desesperació de no saber què fer, vam perdre més possessions de les desitjades. Tot i així, després d’un mal inici, vam arribar al descans 9 a sota.

Al tercer quart vam voler pressionar després de cistella, però poques vegades vam poder anotar i realitzar la pressió. Les locals van començar a trobar forats a la nostra defensa zonal i a anotar amb facilitat, deixant-les encaixar en aquell període uns vint punts. Al darrer quart vam intentar retallar punts però elles encara van prémer més i es van allunyar en el marcador una mica més.

Tot i això, el balanç 1-1 contra els dos primers equips de la classificació és un bon resultat de cara al que queda de lliga, i més tenint en compte les nostres circumstàncies. Pròxima aturada Sant Quirze del Vallés, a les nou del matí.