Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 2 de febrer del 2017

Cap de setmana 28-29 de gener

INFANTIL MASCULÍ: CLUB NATACIÓ SABADELL B 55 - 47 PÀLCAM

En la segona jornada de la fase regular visitàvem la pista del Sabadell, on volíem seguir amb la dinàmica mostrada en el primer partit (tot i la derrota) i poder competir contra tots els rivals d'aquesta lliga.

Aquest cop es tractava d'un rival superior físicament, que jugava molt conjuntant i on destacaven dos jugadors que feien jugar a tot l'equip. Així doncs, qualsevol error per part nostra, ja fos pilotes perdudes, desconnexions en defensa, intensitat irregular... Sabíem que seria aprofitat pel rival per agafar distància en el marcador.

I així es com va començar el partit. El rival va sortir amb molta intensitat (realitzant dos contra uns constants en defensa) i tot i mantenir el ritme en el primer període, en el següents ja ens va resultar molt més difícil, cosa que va aprofitar el rival per agafar una còmoda distància d'uns 10 punts. Així es va mantenir gairebé la totalitat del partit, on nosaltres aconseguíem un petit parcial que ens situava 7 o 8 punts per sota i el rival novament tornava a apretar per a marxar de nou de 10 o 12 punts. En la segona meitat el Sabadell va arribar fins a una diferència màxima de 17 punts.

Però a partir d'aquí vam demostrar que som totalment capaços de competir en intensitat i joc contra un rival ben construït com era el Sabadell i durant els últims períodes vam començar a defensar més intensos, i això ens permetia cistelles còmodes al contraatac i així anàvem reduint la distància.

En l'últim període vam acostar-nos a 4 punts en el marcador, i vam tenir atac per apropar-nos a només dos punts, però després d'errar l'atac, el rival va aconseguir encadenar tres atacs bons seguits i de nou van fer impossible la remuntada i la victòria. Dura derrota de nou perquè tot i fer les coses bé i competir durant la totalitat del partit contra un bon rival, marxem de nou amb la derrota. Seguirem treballant de la mateixa manera i segur que arribarà aviat la primera victòria!

Santi, Anna i Pau (entrenadors de l'infantil masculí)

MINI FEMENÍ “B”: C.E. MARISTES RUBÍ 43 – 72 PÀLCAM

Aquest dissabte ens tocava matinar i visitar la pista del C.E. Maristes Rubí. Feia dos setmanes que no disputàvem partit, així que havíem de tornar a recuperar la rutina de la competició.

Ens va costar molt arrancar. Tot i que amb els dos primers períodes ja vam aconseguir encarar el partit aconseguint una avantatge de +11 en el marcador, a les nostres jugadores els hi costava mantenir una bona concentració i intensitat a nivell defensiu. Els despistes en defensa i en el rebot van permetre algunes cistelles fàcils per part de l’equip rival. Tot i això, l’equip va aconseguir poc a poc incrementar la diferència en el marcador gràcies a la bona actitud per córrer al contraatac, castigant el seu balanç defensiu i aconseguint molts punts sota cistella. Així,  les nostres noies van aconseguir endur-se tots els períodes excepte l’últim. Finalment, el resultat va ser de 43-72.

Molt contentes per la victòria, però més encara per la Carla, que va poder jugar el partit sencer després de la lesió. Molts ànims, a seguir recuperant-se i a tirar cap endavant!

Felicitats per la victòria noies! Però hem de seguir treballant molt la defensa per poder competir la resta de partits!!

Treball i més treball :)

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ: PÀLCAM “A” 84 – 36 VEDRUNA GRACIA NEGRE

Tercer partit de la segona fase i tercera victòria! Rival del qual teníem poca informació, ja que només havien jugat un partit de la segona fase fins ara. Així doncs, tocava centrar-nos en nosaltres mateixes i creure en les nostres possibilitats.

El partit el vam començar bé en quant a resultat (14-5 primer quart) però no tant bé en quant a joc. Les sensacions no eren bones i en el 2n quart el vam perdre 6-8. La nostra defensa era massa tova, la transició defensiva la realitzàvem molt lenta i en atac abusàvem massa del bot. Tot això ho vam anar arrossegant bona part del partit. D’aquesta manera no podíem realitzar el nostre millor joc que es basa principalment en robar pilotes i córrer el màxim possible. La segona part vam millorar la defensa i en atac vam jugar amb més passes cosa que ens va fer anar-nos del marcador, sobretot gràcies a un 7è quart demolidor (20-0).

El resultat és bo però les sensacions no ho han estat. Creiem que podíem haver fet moltes més coses del que s’ha vist en el partit. Aquest partit ens ha de servir per donar-nos compte que queda molt a treballar. Amb sacrifici i esforç ho aconseguirem!!

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 62 – 55 LA SALLE BONANOVA

Treballada victòria a casa contra un equip de la part baixa de la taula però que va venir a competir i va donar una molt bona imatge.

Amb les baixes de l’Alexandra, Arija i l’Ana Mari es preveia un partit complicat de jugar-lo amb només set jugadores, tot i que fos a casa. Per sort, vam començar amb un bon moviment de pilota i un bon percentatge en el tir exterior i de mitja distància. Això ens va permetre agafar una bona avantatge que va provocar jugar amb més tranquil·litat la resta de partit.

El rival va començar a defensar a tota pista i el marcador es va ajustar, però passat uns minuts vam poder saber passar la pressió i ens va permetre poder tornar a com a mínim, tirar a cistella. Finalment, vam poder treure el partit però amb la sensació que el podíem haver tancat molt abans o no patir fins els últims instants.

Pròxima jornada un altre cop partidàs de lliga contra el AEC COLLBLANC i decisiu per poder entrar a fases!!!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

SOTS-25 MASCULÍ "B": PÀLCAM 61 – 58 CB ALISOS

Partit dur i molt físic entre dos equips empatats a la classificació i que la victòria ens deixa a la part mitja-alta de la taula intentat donar caça a Claret i Aula.

Com preveiem, ells van utilitzar molt el seu joc interior, amb pivots més poderosos físicament que els nostres. A més a més, nosaltres només comptàvem amb un pivot, ja que el Nil estava lesionat. El ritme de la primera part va ser de joc molt ràpid, però amb poc encert per part de tots dos equips i amb errors no forçats. Tots dos equips volíem córrer i el cansament es començava a notar, quan Alisos va tenir una ratxa i va aprofitar la nostra defensa zonal per clavar tres triples seguits i marxar 12 punts a dalt. Com estem acostumats a anar enrere del marcador, sabíem que no podíem deixar més diferència al marcador per després del descans, havíem de tornar a baixar els deu punts. I així va ser, com pujant agressivitat en defensa vam retallar uns quants punts deixant el marcador nou a baix al descans.

A la represa, una excel·lent defensa individual en que només ens van anotar sis punts i vam gaudir d’encert en el tir exterior va provocar que igualéssim el marcador. Quedava el darrer quart on ens jugàvem tot. Els nostres ho van entendre i van saber aturar el joc interior que tant de mal ens va fer a l’inici del partit. Vam bloquejar molt millor el rebot defensiu i a part de treure segons opcions en atac, ens donava confiança i seguretat a l’hora d’atacar. Aquesta seguretat es va traduir en bones lectures de joc en atac, atacant als seus grans des de l’exterior i circulant la pilota més del que estem malacostumats a fer.

Al final, victòria per 61-58 i victòria valuosa a la butxaca, conservant l’average particular contra un equip que estarà igualat a la classificació al final de la lliga.