Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

divendres, 5 de maig del 2017

Cap de setmana 1-2 d'abril

JÚNIOR FEMENÍ: U.E. BARBERA 47 – 45 PÀLCAM

Després de la bona primera fase realitzada, aquest cap de setmana teníem el primer partit de la lligueta que determinarà contra qui juguem les fases. Per tant, és molt important acabar per dalt per evitar els rivals més complicats al principi.

Davant nostre, el Barberà, un equip que s’ha classificat com a tercer però amb poques derrotes. Analitzant els seus partits a casa, es tracta d’un equip que anota amb facilitat. Quan arriben a tanteigs alts, algun partit han arribat als 80 punts, no tenen dificultats per guanyar. Així doncs, sabíem que havíem de estar concentrades en defensar amb molta intensitat.

El començament de partit no va ser el desitjat. Ens mostràvem passives en defensa, i en atac no generàvem gaire. Parcial de 7-0 favorable al Barberà en tres minuts. A partir d’aquí vam pujar línies i vam deixar enrere les imprecisions en atac per acabar el quart amb una mínima avantatge de un punt, 9-10. A destacar la bona defensa, ja que el Barberà va anotar només dos punts en set minuts. El segon quart va estar també igualat. La defensa era bona però permetíem segones oportunitats no tancant bé el rebot defensiu que el Barberà no desaprofitava. Al descans 22-23 a favor nostre.

A la segona part vam aprofitar per posar la pressió que ens va permetre robar pilotes, tot i que a vegades no ho acabem de culminar del tot degut a passades imprecises. Al tercer quart vam tornar a tenir un moment de desconcentració on se’ns van escapar per 6 punts que al finalitzar el quart vam tornar a recuperar. L’últim quart va tenir la mateixa dinàmica que tot el partit, quart igualat i final igualat on elles van ficar cistella per avançar-se a falta de 21 segons. Nosaltres no vam poder anotar i el Barberà es va endur la victòria.

Ha estat un partit complicat però que podríem haver guanyat. Hem tingut oportunitats per anar-nos del marcador però no ho hem sabut fer com elles sí que ho han fet algun cop. Com a conseqüència, hem arribat a un final igualat on qualsevol dels dos equips es podia haver endut la victòria. Cal millorar els passes i el rebot defensiu. A destacar, la bona defensa, la pressió defensiva i el balanç defensiu que no els permetia córrer contraatacs.

Agus (entrenador a l’ombra)

MINI FEMENÍ: PÀLCAM “A” 79 – 58 CROSSFIT-C.B. CORNELLA BLAU

PARTIDÀS DE LES NOIES! Duel directe a la part alta classificació. El fins ara líder de la lliga, el Cornellà, visitava la nostra pista amb una victòria per sobre nostre. L’anada vam perdre de 9 punts, així que per recuperat el liderat perdut la setmana passada havíem de guanyar de 10 punts o més. Jugàvem a casa, davant la nostra afició i aquí estem invictes.

Sabent de la importància del partit vam sortir amb una actitud, ganes, motivació i alhora concentració del 200%. Al finalitzar el segon quart ja teníem una avantatge de 11 punts. La nostra transició de defensa a atac era rapidíssima: bona defensa, captura de rebot i a córrer per acabar amb cistelles fàcils. No ens conformàvem amb aquesta avantatge, volíem molt més. Vam pujar les línies defensives que ens van permetre robar moltes pilotes, sobretot amb una gran línia de passada i una molt bona col·locació en quant a les ajudes defensives. En atac seguíem anotant amb facilitat i a més dels contraatacs ben realitzats, realitzàvem bones jugades de passar i tallar. Així doncs, fins el setè quart vam guanyar tots els quarts (el tercer va ser el millor amb un parcial de 20-4). Tot i això, el darrer quart vam acusar l’esgotament físic d’aquests set quarts i ens vam pensar que el partit ja havia acabat quan no era així. Parcial de 2-19 favorable al Cornellà que va fer-nos acabar el partit amb un sabor agredolç.

Comptant només els set quarts, estem parlant del millor partit que hem realitzat en tota la temporada. MOLTES FELICITATS A TOTES I CADA UNA DE LES JUGADORES!!! Dediquem aquesta victòria a totes aquelles persones que ens han estat animant des del primer partit fins el últim. Ens queden tres finals per aconseguir guanyar la lliga. No ens podem relaxar i hem de jugar els tres partits com hem jugat aquest.

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

INFANTIL MASCULÍ: DIAGONAL MAR 53 - 50 PÀLCAM

El darrer dissabte visitàvem la pista del Diagonal Mar en l'últim partit abans de les vacances de setmana Santa. Malgrat haver guanyat en l'anada per 25 punts, sabíem perfectament que aquest partit no seria igual, ja que jugàvem contra un rival que havia competit en molts partits i contra els rivals més forts de la lliga. Si sortíem confiats ens veuríem en problemes per a sumar una nova victòria.

Tot i que vem començar molt bé el partit pel que fa a l'atac, jugant en equip, passant la pilota, buscant situacions de superioritat... Era evident que defensivament no estàvem amb la concentració i la intensitat necessària per tenir un partit còmode. Les distàncies inicials, que van ser arribar fins als 10 punts a favor, no reflectien el que el partit oferia veritablement. Aquesta diferència era deguda únicament al major encert en atac per part nostra, ja que al rival li costava molt sumar punts i això feia que, per poc que anotéssim nosaltres, ja era suficient per anar obrint distancia en el marcador.

Però tot va canviar en la segona meitat. El rival va pujar la intensitat defensiva, a nosaltres ens costava molt més anotar cistelles degut a la pressió del rival i al cansament acumulat durant la primera meitat del partit. I aquí va ser on el rival va començar a sumar punts amb facilitat, ja que nosaltres seguíem practicant una defensa molt fluixa, concedint safates senzilles, veient-nos superats en tots els uns contra uns. D'aquesta manera va ser com, en el setè període el rival va posar-se per sobre en el marcador, tot i que només dos punts. Com ja havíem anticipat, en un partit així, arribar a un final igualat suposava jugar-nos-ho a cara o creu, i això acostuma a sortir malament. Tot i que vem aconseguir empatar el partit a 50 punts, en una jugada novament mancada de defensa, el rival va anotar un triple per a posar una distància de tres punts en el marcador. Tot i els esforços finals no vem aconseguir igualar de nou el marcador i vem acabar perdent per aquests tres punts.

Dura derrota que ens talla una bona dinàmica en els últims partits i entrenaments. El que més ens ha de molestar és que la derrota només és deguda a la manca de defensa en la totalitat del partit. Sabem que tots els rivals d'aquesta lliga ens guanyen si juguem d'aquesta manera defensivament. Per tant cal tornar al camí marcat en les últimes jornades per tornar a sumar victòries.

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

MINI FEMENÍ “B”: U.E. BARBERÀ 44 – 61 PÀLCAM

Aquest dissabte tornàvem a matinar per jugar a Barberà. Al partit d’anada vam guanyar aconseguint un +24 en el marcador, però jugant a camp contrari no ens en podíem enrefiar del resultat a casa.

El partit va començar bé pel nostre equip. Tot i la sensació de poder haver ampliat més la distància en el marcador en el primer període, vam aconseguir una petita avantatge en el marcador des de l’inici. Però en el segon període, l’equip contrari va sortir a pista amb un equip físicament molt més gran i molt més intens a pista. Això ens va dificultar molt el nostre joc en atac per a poder trobar espais i aconseguir bones opcions de tir, i ens va posar les coses encara més difícils en defensa per a aconseguir parar a les jugadores de l’equip rival. Així, l’equip local va aconseguir col·locar-se per sobre en el marcador (+1).

Tot i això, les nostres noies van aconseguir fer un excel·lent tercer període. En aquest cas, l’avantatge a pista la teníem nosaltres i la vam aprofitar perfectament. A partir d’una bona defensa, vam aconseguir robar moltes pilotes i aprofitar per córrer i aconseguir moltes cistelles en contraatac. Així, vam aconseguir un gran parcial (2-21).

A partir d’aquell moment, l’equip va aconseguir millorar la defensa per a poder frenar a les seves jugadores més grans i ràpides, i va continuar treballant en atac per poder mantenir la distància en el marcador. Finalment, el resultat va ser de 44-61.

Molt bona feina noies! Aprofitarem aquestes 2 setmanes per a descansar i carregar piles i donar-ho tot en els últims partits de lliga, som-hi!!

Mar i Maria (entrenadores)

PREBENJAMÍ MIXTE: PÀLCAM 40 – 31 COL·LEGI INMACULADA D’HORTA

El passat dissabte vam jugar a casa contra l’Horta. Vam anar al partit amb tres jugadors menys, i tot i així vam aconseguir fer un gran resultat.

Des d’un primer moment els nens van sortir concentrats i amb ganes de guanyar, es va notar molt la intensitat i el bon ritme que van tenir en major part del partit. Cada un d’ells va aportar el seu granet de sorra i vam ser superiors en tot moment gràcies a les bones accions que fèiem.

Es nota el treball de setmana rere setmana i la superació a l’hora d’aprendre coses noves i voler millorar. Un dels millors partits de tota la temporada, i a seguir millorant!