Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 7 d’abril del 2016

Cap de setmana 2-3 d'abril

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 44 – 59 FREDERIC MISTRAL – TÈCNIC EULÀLIA

Enfrontàvem el primer de la gira de tres partits seguits que disputarem a casa durant aquest mes a la lliga. Rebíem al Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia, equip que a l’anada ens provocar la primera derrota a aquesta segona fase, però no era pas un equip millor que el nostre, el factor pista va decantar el partit a favor de les locals. Tal com va passar a l’anada, volíem que ara el factor pista anés al nostre favor. Ens presentàvem al partit però sense la Irene i l’Anna Arija, dues baixes molt importants per a nosaltres.

El partit va començar amb molt de ritme per part de tots dos equips, aprofitant els primers atacs per anotar els primers punts. Les visitants però, van començar el partit en zona (i així farien fins el final del partit) i això ens va provocar els primers desencerts. Aquest fet va permetre que les visitants agafessin la primera avantatge de deu punts, retallada als últims instants (6-14).

Segon quart amb la mateixa dinàmica, però ara nosaltres també ens vam posar en defensa zonal. Ens fallava el rebot defensiu, però començàvem a entrar i lluitar pel partit. Però, dos triples d’una jugadora visitant va ser devastador i va eixamplar més el marcador (14-30).

Vist el ritme lent de partit i que no teníem encert exterior ni contra la zona, vam voler pujar la intensitat defensiva per sortir al contraatac o forçar faltes personals. La sortida de les nostres va ser molt bona i vam aconseguir posar-nos a menys de deu punts, però anàvem curtes d’efectius i dues faltes molt rigoroses xiulades per l’àrbitre, va enviar a banqueta a Anna Ponce abans d’hora per personals. Un cop anímic bastant dur ja que la majoria de generació de joc i creativitat la teníem a banqueta entre expulsada i lesionades. Només ens quedava prémer en intensitat (encara més) i tenir bon encert.  Bon resultat ens va donar ja que vam frenar el ritme de les visitants en atac, però el nostre encert no era el que havia de ser si volíem remuntar els deu punts. A més a més, en alguns moments encaixàvem cistelles fàcils per culpa d’arriscar en defensa (no hi havia més opcions) i també del cansament jugant a tant alta intensitat. Tot i això, vam poder mantenir el partit sobre els deu punts, amb una petita arengada l’últim minuts de les visitants deixant el 44-59 final al marcador.

Bon partit i bon treball de l’equip donades les circumstàncies. Toca refer-se per a competir amb Masnou i Vilanova, pròxims rivals que visitaran DINAMIS.

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ:  PÀLCAM 46 - 45 C.B.GRUP BARNA "2"

Aquest dissabte, el preinfantil masculí tornàvem a casa en el primer partit després de les vacances de Setmana Santa. Ens enfrentàvem al Barna, rival contra el qual havíem perdut en l'anada per 4 punts en un partit molt fluix. Per tant, sabíem que si ens esforçàvem i sortíem amb la màxima concentració, podíem endur-nos el partit i sumar una victòria més.

I el partit va començar amb una molt bona dinàmica. En el primer període, tot i anotar només 4 punts, vam deixar el rival a zero, i en el segon període, fruit d'una molt bona defensa de les línies de passada i d'una bona pressió individual quan el rival treia de fons, aconseguíem robar pilotes per tenir cistelles fàcils. Gràcies doncs a aquesta bona defensa i a l'encert en els tirs, tancàvem el segon període amb un resultat total de 17-5 a favor.
Però com és costum en nosaltres, va arribar una desconnexió que va possibilitar al rival ajustar de nou el marcador. Si bé és cert que no podríem fer parcials com el del segon període durant tot el partit, ja que el rival seguia lluitant passés el que passés, no vam complir amb l'objectiu de mantenir una bona distància en el marcador que ens permetés plantejar un partit amb més seguretat en el marcador.

Així, marxàvem al descans amb empat en el marcador. En la segona meitat si que va haver-hi una igualtat total. El partit és va fer més espès, amb molts errors per part d'ambdós equips i on cap dels dos aconseguia un parcial que posés distància en el marcador. Les diferències anaven de tres punts en contra, a posar-nos amb dos a favor, a empat... Cap dels dos, malgrat jugar un mal partit, volia donar-lo per perdut.
Finalment, en un últim tram d'infart, aconseguíem posar-nos un punt amunt en el marcador i el rival fallava el tir final per endur-se el partit.

La victòria com a punt positiu amb el que quedar-nos i la idea que hem de treballar sobre la gestió de tots els moments de partit, tant quan anem per sobre en el marcador com quan anem ajustats és amb el que ens quedem d'aquest últim partit. La setmana vinent visitem la pista del rival imbatut de la lliga. Intentarem lluitar el partit tal i com vem fer a l'anada!

Santi i Pau (entrenadors)

MINI FEMENÍ: C.B. PEDAGOGIUM 75 - 34 PÀLCAM

El divendres 1 d’abril jugàvem a la pista del Pedagogium. Un equip que està per sobre nostre a la classificació, però d’un nivell similar, ja que a la fase prèvia vam aconseguir una victòria en el seu camp. Era una bona oportunitat per demostrar un canvi de dinàmica en aquesta segona volta.

No va ser així. Els dos entrenaments després de setmana santa no van ser bons, semblava com si continuéssim de vacances i això es va veure reflectit en el partit. La primera part va ser igualada però les sensacions ja no eren bones. Perdíem de 4 punts. Errors clars de cistelles fàcils sota cistella i distraccions defensives feien que anéssim per darrere en el marcador. Però a més, semblava que no preníem del tot el peu de l’accelerador, com si no volguéssim guanyar el partit. L’actitud no era bona i a la segona part es va acabar de demostrar amb aquest resultat tant ample.

Com a entrenadors, no ens ha agradat gens aquest partit. La pilota pot entrar o no, però que no hi hagi ganes ni actitud no ho podem permetre. Esperem que les noies reflexionin sobre el partit jugat, ens ho demostrin durant la setmana d’entraments i doni resultat en el següent partit.

Força Pàlcam!

Aleix i Agus (entrenadors)

PREMINI FEMENÍ: SESE 47 – 22 PÀLCAM

Aquest dissabte el nostre premini femení jugava un complicat partit a casa del SESE. En el partit d’anada vam perdre per la mínima en els últims segons del partit, així que sabíem que tocaria treballar molt per a poder endur-nos la victòria a camp contrari.

No va ser el millor partit de les nostres peques, els nervis I la tensió prèvia al partit ens van passar factura sobretot en la recta final del partit. Les noies van mostrar moltes ganes per a jugar, però els errors defensius i les dificultats per moure la pilota en atac van estar presents durant la major part de l’enfrontament.

Tot i poder afrontar el partit amb un resultat remuntable a priori a l’últim període (-9 en el marcador), no vam ser capaces de poder canviar la dinàmica del partit. La manca de concentració i les distraccions en defensa van ser aprofitats per les contràries, jugant un bon període i aconseguint marxar en el marcador. Finalment, el resultat va ser de 47 – 22.

Tot i la derrota, hem de seguir treballant dur en els entrenaments i aprendre dels errors que hem comès per tal de millorar i progressar tant individualment i col·lectivament. Molts ànims noies!!

Com sempre, la setmana que ve més i millor J

Mar i Laura (entrenadores)

SOTS21 MASCULÍ: BASKET CORAS 76- 75 PÀLCAM

Partit bipolar, on l'equip va començar extremadament encertat des de la línea de tres punts i movent bé la pilota, encistellant 30 punts i rebent molt pocs, contra un rival que jugava al triple.

Al segon quart la tendència era la mateixa, però la màgia del bàsquet és clara. Tot i anar a vint a dalt, el rival va encistellar fins a 6 triples consecutius, enganxant-los de nou en el partit. La seva alta anotació col·lapsava la nostra, tot i tenir tirs realment fàcils, se sortien de dins, o fallàvem inexplicablement.

El tercer quart va canviar totalment. Amb els equips igualats va ser una batalla total, els dos equips defensant amb tot, ells jugant a triples, però ja no trobaven tirs fàcils, tot i així el tanteig va ser favorable a ells, i començàvem dos a dalt l'últim quart.

L'últim quart amb la tendència del tercer, però al final, quan el rival es va posar +1 a falta de 2 minuts, el mestre Iñaki, va encistellar 10 punts consecutius, i ens posàvem a +8 a falta de 100 segons. Inexplicablement, no vam gestionar bé l'avantatge, vam regalar tirs lliures innecessaris, rebots ofensius i nosaltres no aconseguíem encistellar més. La mala gestió dels últims segons va perdre el partit.

Esperem aprendre i mirar endavant, queden molts partits i seguim depenent de nosaltres mateixos per quedar al capdavant de la lliga.

Míguel i Dani

MINI MASCULÍ: ALZINA-CEISSA 29- 36 PÀLCAM

Dissabte passat vam jugar la novena jornada de la fase regular contra un rival que no ens va posar les coses gens fàcils a l’anada.

L’Alzina-Ceissa va començar el partit molt fort amb parcials de 7-1 i 8-3. A l’acabar el tercer quart semblava que el partit es faria llarg, però vam anar al descans amb bon sabor de boca després d’acabar el 4t quart 0-7, gràcies a una molt bona defensa i que vam perdre moltes menys pilotes que en els quarts anteriors.

El començament de la segona part va ser molt diferent, vam sortir més motivats i corregint els errors que cometíem a la primera part. Gràcies a això vam aconseguir guanyar tots els quarts i jugant d’una manera que a tots ens agrada, ens enorgulleix i ens motiva per seguir millorant.